Спецпроєкти

«Україна жіночого роду»: Вахтанг Кіпіані видає книгу про неймовірних українок ХХ століття


Журналіст та історик, автор книги «Справа Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані видає книгу про видатних українок XX століття, чий внесок раніше недооцінили.

Про це повідомляють Vivat і Вахтанг Кіпіані.

Деталі про книгу

Вахтанг Кіпіані уклав збірку, що складається з 26 історій видатних українок ХХ століття. Це лікарки, вчительки, учасниці національно-визвольного руху, політув’язнені, журналістки, культурні діячки.

У книзі будуть інтерв’ю, архівні документи та свідчення, а також довідки про жінок, які публікувалися у виданні «Історична правда».

«Серед них – і унікальне інтерв’ю Квітки Цісик, і статті про докторку медицини Розалію Ліфшиць-Винниченко, підпільницю Ірину Тимочку «Христю» й письменницю Олену Телігу; і розмова з Валентиною Шевченко, яка очолювала Президію Верховної Ради УРСР під час аварії на ЧАЕС», – додають у видавництві.

Над дослідженнями про цих жінок працювали Іван Ольховський, Оксана Кісь, Кирило Стеценко, Оксана Левантович, Володимир В’ятрович, Марта Гавришко та інші.

Перший примірник Вахтанг Кіпіані продав в останній день Книжкового арсеналу за 2 тисячі гривень з авторським підписом. Гроші він віддав «Українському жіночому фонду» для програми про жіноче лідерство.

Книга «Україна жіночого роду» вже доступна за передзамовленням на сайті видавництва. У Vivat зазначають, що збірка вийде 2 серпня цього року.

Раніше ми публікували огляд найвідоміших українських фільмів жахів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь