Спецпроєкти

Вакциновані українці матимуть певні переваги під час наступного локдауну – заява МОЗ


Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що у випадку наступного локдауну вакциновані від COVID-19 українці матимуть певні переваги.

Про які переваги йдеться?

Ігор Кузін розповів, що МОЗ вже розглядає можливий спалах захворюваності на COVID-19 в осінньо-зимовий сезон. Тому є ймовірність, що вже вакциновані українці матимуть певні привілеї під час локдауну.

МОЗ вважає, що певні свободи для громадян дозволять зменшити навантаження на економіку. Тому вакциновані українці зможуть, наприклад, відвідувати ресторани або кінотеатри.

«Серед різних опцій, в тому числі розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти», – розповідає Ігор Кузін.

У планах МОЗ також залишається вакцинація 10 мільйонів людей до кінця літа.

Остаточне рішення щодо умов імовірного локдауну все ж ухвалюватиме уряд. Підтвердити свій статус щепленого громадянин чи громадянка зможуть завдяки внутрішньому «ковідному сертифікату», який генерується в Дії після двох доз вакцини.

«Однак ми робимо все для того, щоб четверта хвиля пройшла з мінімальними наслідками і навантаженням для медичної системи, для української економіки, для українців у цілому. Посилення карантину буде залежати від епідситуації», – додає Кузін.

Вакцинуватися в Україні може кожен охочий. З 21 липня стартував п’ятий етап вакцинації проти COVID-19. На щеплення можна записатися безпосередньо в пункт щеплення або в центр масової вакцинації у вашому регіоні.

Контакти та адреси всіх пунктів щеплення можна перевірити за посиланням. Також можна записатися за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь