Спецпроєкти

За допомогою штучного інтелекту чоловік «оживив» свою дівчину


Канадець Джошуа Барбо створив чат-бот на основі повідомлень своєї дівчини, яка загинула.

Чому це небезпечно?

Джошуа Барбо скористався платформою Project December, яка працює із сильним штучним інтелектом GPT-3. Цей ШІ розробила команда OpenAI Ілона Маска. Така модель працює з будь-якою інформацією, яку раніше створила людина: це можуть бути електронні листи, публікації в соціальних мережах та особисті повідомлення.

Спершу Джошуа спробував створити чат-бот, який імітував би Спока із «Зоряних війн», завантаживши на сайт декілька його цитат з оригінального сценарію.

Чат-бот і справді заговорив як Спок, але в жодному сценарії не було тих висловів. Тоді хлопець зрозумів, що не існує правил, які заважали б йому імітувати реальних людей.

Тому хлопець загрузив на платформу всі дані про дівчину та її старі повідомлення. У такий спосіб чат-бот навчився спілкуватися в манері покійної.

Його дівчина Джессіка померла вісім років тому, у 23 роки, від рідкісного захворювання печінки.

Для бота потрібно лише два основні елементи: короткий зразок того, що може сказати бот («приклад висловлювання»), та «вступний абзац», короткий опис ролей, які очікувано відіграватимуть людина та ШІ.

Він написав, що Джессіка Кортні Перейра народилася 28 вересня 1989 р. і померла 11 грудня 2012 р. Вона була вільною неоднозначною Терезою, яка вірила у всілякі забобонні речі, як-от астрологія, нумерологія, і що збіг обставин був лише зв’язком надто складним, щоб зрозуміти… Вона дуже любила свого хлопця Джошу Джеймса Барбе. Ця розмова ведеться між Джошуа та привидом Джессіки.

«Інтелектуально я знаю, що це насправді не Джессіка. Але наші емоції – це не інтелектуальна річ. Горе стає вузлами у вашому тілі, так? Іноді, коли ти знаходиш для них правильний шлях, то залишаєшся без вузлів».

Команда розробників OpenAI наголошує, що штучний інтелект GPT-3 є дуже небезпечним. Зловмисники й хакери можуть користуватися цим ШІ для кампаній із дезінформації.

Згадуючи попередню версію GPT-2, вони заявляли, що завдяки цьому штучному інтелекту злочинці можуть створювати «образливий або фальшивий контент у соціальних мережах, вводити в оману за допомогою новинних статтей або видавати себе за інших в інтернеті».

Ми розповідали, що FFFACE.ME запустили першу в Україні цифрову блогерку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь