Спецпроєкти

У Моршині від COVID-19 вакцинували 66% населення: який результат


Станом на 5 червня в місті Моршині Львівської області вакциновано 66% дорослого населення. Одну дозу щеплення вже отримали 72,4% жителів.

Про це повідомляє МОЗ.

Який результат від вакцинації?

У Моршині триває проєкт із вакцинування проти коронавірусу максимальної кількості дорослого населення. Наразі в місті немає жодного нового хворого на COVID-19. Останній випадок інфікування там зафіксували 20 червня — понад місяць тому.

«Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, але й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху й пандемії», — зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Ігор Кузін додав, що, окрім медиків, до проєкту долучилися місцева влада, ЗМІ та релігійні спільноти. Головна мета — щепити якомога більше людей та не дозволити пандемії загостритися восени.

Також зазначено, що 90% вакцинованих у Моршині отримали щеплення препаратом Sinovac (CoronaVac). Жителів міста також щеплювали вакцинами AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

Раніше ми писали, що в Моршині вакцинують проти COVID-19 більшість дорослого населення в межах експерименту МОЗ.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь