Спецпроєкти

Мрієте писати музику? Ось найкращі застосунки для iOS та Android, які допоможуть здійснити цю мрію


Ми зібрали найкращі застосунки для Android та IOS, які сподобаються професійним композиторам і тим, хто тільки вчиться.

Music Maker JAM

Якщо шукаєте зручний застосунок для написання музики на смартфоні, Music Maker Jam – один із найкращих для Android та iOS. Він підійде як новачкам, так і профі.

Ви можете створювати музику з нуля, змішувати треки, писати ритм-секції, поєднувати музичні фрагменти тощо. Користувачеві надано пресети (готові семпли, налаштування та навіть треки) 100 музичних стилів (EDM, Hip-Hop, House, Pop, Rock, Dubstep, Jazz тощо) та 8-канальний мікшер. 

Додаток також дозволяє робити диктофонні записи. І це зручно, якщо хочете додати до треку ваш голос чи інший звук.

Після створення треку його можна завантажити на хмарні сервіси та поділитися в соцмережах.

Вартість: у застосунку є платний контент від $0,99 до $49,99.

GarageBand

Додаток-легенда, який полюбився користувачам продукції Apple. 

Це така собі майже повноцінна віртуальна студія звукозапису для лінивих. Вона має цифрові музичні інструменти, звукові ефекти, закільцьовані музичні фрагменти (loops), багатоканальний мікшер та можливість записувати звук у лінію й обробляти його. 

Ви можете під’єднати за допомогою спеціального девайса (наприклад, iRig) та відтворити справжні гітару та бас на своєму пристрої iOS, а потім пропустити звук через ефекти.

Хтось скаже, що GarageBand – це дитячий застосунок, за допомогою якого важко створити більш-менш нормальний трек. З такими критиками не погодяться музиканти Gorillaz, які у 2010 випустили альбом The Fall, що повністю записаний на IPad. Вони використовували десятки різноманітних програм, зокрема й GarageBand.

Вартість: можна безплатно завантажити в App Store.

Walk Band

Walk Band – альтернатива GarageBand для Android. Цей застосунок містить майже всі функції, які ви можете знайти в GarageBand, та навіть трохи більше. Наприклад, юзерам доступні 50 музичних інструментів, зокрема й віртуальні копії синтезаторів від знаменитих виробників.

Також у вас буде досить якісної імітації фортепіано, ударних, електро- та акустичних гітар. Грайте на них як окремими нотами, так й акордами. Крім того, ви можете під’єднати USB MIDI клавіатуру до свого смартфона й керувати віртуальними пристроями в застосунку.

Також є опції запису свого голосу, перетворення його на роботизований у стилі Daft Punk за допомогою синтезаторів, редагування помилок та нюансів. 

Єдиною проблемою Walk Band є інтерфейс – порівнюючи з GarageBand, не такий яскравий та зручний.

Вартість: є платний контент від $0,99 до $7,99.

FL Studio Mobile

З найвідомішою цифровою звуковою робочою станцією Fruity loops знайомі багато людей. Можна згадати меми про школярів, які пишуть новий хіт року за 30 хвилин у цій програмі. 

До речі, саме через таку популярність у підлітків непоганий DAW (digital audio workstation) із широким арсеналом можливостей і зручним інтерфейсом почав втрачати репутацію серед музикантів середнього й вище рівнів.

Хоча Fruity loops має багацько проблем (наприклад, серйозне навантаження на процесор під час обробки треку, особливо з підключенням додаткових плагінів), в умілих руках це досить непоганий інструмент для творчості.

Тепер FL Studio можна завантажити на смартфон з iOS чи Android. У ньому зашиті 133 високоякісні інструменти, набори ударних та нарізані петлі (loops). Існує також маса ефектів: limiter, reverb, delay, distortion та інші. Усе це можна налаштовувати. 

Додайте до цього 99 доріжок для створення секвенції, зручний інтерфейс і широкі можливості для зведення та мастерингу.

Додаток дозволяє імпортувати та експортувати файли MIDI, що дуже круто. Крім того, FL Studio пропонує високоякісний звуковий рушій, який гарантує, що додаток максимально ефективно споживатиме заряд акумулятора.

Це потужна програма для створення музики, і багато чого залежить від заліза вашого пристрою.

Вартість: є платний контент від $0,99 до $13,99.

Caustic 3

Старий добрий Caustic 3 для Android, який останніми роками не оновлювався, але залишається найкращим вибором для композиторів. 

Це віртуальна бібліотека рекових і не тільки синтезаторів. Кожен пристрій оснащений віртуальною клавіатурою, ефектами, параметричними еквалайзерами та секвенсерами для створення пісень. 

Застосунок сподобається тим, хто любить аналогові синтезатори, хто хоче натискати на кнопки та крутити ручки, але не витрачати немалі гроші на музичні пасочки для дорослих.

Єдиний мінус – візуально, звичайно, програма є дещо застарілою. Але наполягаємо звертати на це менше уваги та зважати на можливості, які надає Caustic 3.

Вартість: безплатно.

GroovePad

Якщо для вас ритм-секція – найголовніше в музиці, тоді застосунок GroovePad на Android та iOS припаде до душі. 

У ньому ви не знайдете віртуальних клавішних, але є багато семплів із широкими можливостями редагування та збірник звукових ефектів. Щодо жанрів – тут є хіп-хоп, техно, метал, індастріал, IDM та інші біти та баслайни.

Ви також зможете записати свої семпли та додати їх до треку. Найкраще те, що награвати ритмічні партії весело та зручно. Перед вами така собі імітація педових драм-машин – натискайте пальцями на блоки, тримайте ритм і змушуйте всіх довкола хитати головою.

Вартість: є платний контент від $6,99 до $46,99.

Ninja Jamm

Цей застосунок – наш найулюбленіший. 

Ninja Jamm продовжують робити кращим щодня. Наприклад, була значно розширена база семплів від іменитих музикантів, лейблів та виробників музичних інструментів. 

Як описати цю програму? Вона дозволяє вам наживо реміксувати улюблені треки від виконавців та друзів Ninja Tune. Також ви можете записати власні треки, використавши семпли з бібліотек. 

Процес творення нагадує збірку конструктора Lego. Об’єднуй блоки, редагуй їх, додавай трохи магії ефектів, і – вуаля! – ось твій новий шедевр. 

Поки що в Ninja Jamm не можна завантажувати власні семпли, але розробники працюють із розв’язанням цієї проблеми.

Інтерфейс дуже приязний. Абсолютний новачок першого дня знайомства із застосунком розбереться в ньому за декілька хвилин. По-перше, є чудова відеоінструкція, яка веде всіма лабіринтами ідей розробників. По-друге, процес написання музики нагадує відеогру. Кожен новий крок буде інтуїтивно скеровувати до іншого.

Водночас із досвідом ця забавка перетворюється на професійний чотириканальний інструмент, який дозволяє зробити саунд, який іноді так хочеться мати на потужних DAW із великою кількістю плагінів. А ще Ninja Jamm дозволяє влаштовувати кльові лайви, тримаючи в руках лише смартфон.

Так, Ninja Jamm досить обмежений у можливостях застосунок для iOS та Android, але він не буде зайвим у вашому арсеналі композиторських інструментів.

Вартість: є платний контент від $0,99 до $5,99.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь