Спецпроєкти

Організатори «Одеса-прайд» звернулися в поліцію через погрози праворадикалів. Правоохоронці не відреагували


Організатори «Одеса-прайд» звернулися в поліцію через погрози праворадикалів протидіяти Маршу рівності 28 серпня.

Про це пише ZMINA.

Що сталося?

Цьогорічний Марш рівності в Одесі запланований на 28 серпня. Проте організатори «Одеса-прайд» заявляють, що місцеві праворадикали погрожують зірвати захід.

Очільник одеського праворадикального угрупування «Традиція і порядок» Ілля Попков написав на своїй сторінці у фейсбуці та телеграм-каналі, що вони вийдуть протидіяти Маршу рівності. Вони використовуватимуть гасла «Повторимо Тбілісі».

*У липні цього року противники прайду в Грузії за декілька годин до початку Маршу напали на громадських активістів та журналістів. Через бездіяльність місцевої поліції Тбілісі противники розтрощили два офіси громадських організацій і побили десятки людей.

Побоюючись насилля, організатори «Одеса-прайд» звернулися в поліцію із заявою про злочин за частиною 2, статті 161 (Умисні дії, спрямовані на розпалювання ворожнечі, поєднанні з погрозами).

Вони заявили, що вбачають у погрозах радикалів реальну загрозу життю та здоров’ю учасників та учасниць маршу й можливості скористатися правом на мирні зібрання.

Проте правоохоронці не відреагували на заяву й не відкрили провадження. Організатори звертатимуться зі скаргою до слідчого судді.

Торік Марш рівності в Одесі так і не відбувся через спротив «Традиції і порядок». Праворадикали нападали на людей, били їх по голові та погрожували учасникам зґвалтуванням.

Нагадаємо, що танцюрист Наді Дорофєєвої Євген повністю опритомнів. Мама Жені розповіла, що хлопець повністю отямився, він поступово читає тисячі повідомлень та обов’язково всім відповість.

Танцюриста шоу-балету Наді Дорофєєвої побили поблизу входу в гей-клуб LIFT. Obozrevatel оприлюднив відео нападу. На ньому видно, що агресію розпочав держохоронець. Саме він завдав першого удару. Нападника затримали.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь