Спецпроєкти

Укрпошта прийматиме е-документи у застосунку «Дія» під час проведення будь-яких операцій


Укрпошта долучилася до Інтегрованої системи електронної ідентифікації. Відтепер у відділеннях прийматимуть е-документи під час проведення будь-яких операцій.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

Паперові документи більше не потрібні?

На початку березня цього року стало відомо, що у відділеннях Укрпошти у всій Україні почали приймати електронні документи в застосунку «Дія» для отримання внутрішніх відправлень із післяплатою від 5 тис. грн.

Проте відтепер стало можливим показувати для засвідчення особи е-документи в застосунку «Дія» під час будь-яких операцій. Наприклад, під час:

  • отримання поштових відправлень;
  • оформлення чи отримання поштових переказів;
  • сплати платежів;
  • отримання пенсій;
  • отримання грошових допомог.

Е-документом може бути не лише паспорт громадянина України, але й закордонний паспорт.

«Верифікація клієнта шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду з мобільного застосунку стала можлива завдяки тому, що Укрпошта долучилася до Інтегрованої системи електронної ідентифікації. Для нас це не лише історія про покращення клієнтського досвіду, це про глобальну трансформацію Укрпошти та про те, що ми вже пропонуємо клієнтам у кожному населеному пункті країни зручні й сучасні рішення», – заявив заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

Застосунок «Дія» сформує індивідуальний штрихкод для документа, який ви хочете показати, а у відділенні його зчитуватимуть сканером.

Є винятки:

  1. під час проведення операції на загальну суму від 30 тисяч гривень клієнту додатково надають опитувальник;
  2. під час приймання переказу на суму 400 тисяч гривень або більше до опитувальника необхідно додати копії документів, що підтверджують джерела походження коштів.

Нагадаємо, що українці, які не мають гаджетів чи доступу до інтернету, можуть скористатися послугами в «Дії» у ЦНАПах свого міста.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь