Спецпроєкти

Вітаміни для волосся: які необхідні для гарних і здорових локонів


Недостатньо користуватися маскою для волосся, щоб мати красиві локони. Важливо також насичувати їх зсередини: правильно харчуватися й отримувати необхідні вітаміни.

Як вибрати добавки для волосся, які вітаміни повинні в них міститися та як харчуватися, щоб мати здорове волосся – розповідаємо у статті.

Які вітаміни для волосся вибрати?

Щоб мати красиву та здорову шевелюру, потрібно не лише доглядати за нею ззовні, але й приймати вітаміни для волосся всередину. Для цього варто збалансувати власне харчування й за необхідності пропити курс вітамінних добавок.

Які вітаміни й мінерали потрібні для волосся?

  • Вітаміни групи В: В2, В5, В6, В8, В9 і В12;
  • Вітамін А;
  • Вітамін Е;
  • Омега-3;
  • Мідь;
  • Цинк;
  • Вітамін С;
  • Протеїн.

Для того, щоб дізнатися, які вітаміни пити для волосся, варто здати аналізи та проконсультуватися з лікарем. Він порадить відповідні комплекси, які необхідні саме вам.

Хороші вітаміни для волосся

Perfectil Plus розкішне волосся

Комплекс вітамінів для здоров’я волосся, до якого входить 28 компонентів. Серед них – вітаміни групи В, магній, цинк, біотин, марганець, селен, йод, залізо та ін.

Doppelherz, Краса та здоров’я волосся

У складі є олія зародків пшениці, екстракт хвоща, метіонін, цистеїн, а також мідь, біотин та інші необхідні вітаміни для волосся.

Solgar, концентрат риб’ячого жиру Омега-3

Джерело полінасичених жирних кислот, які позитивно впливають не лише на стан локонів, але й на всі тканини організму.

NOW Vegan Hair, Skin & Nails
Комплекс, що містить ефективні вітаміни для волосся, нігтів та шкіри. У складі є вітаміни С та Е, біотин, цинк, L-цистеїн, хвощ польовий, гіалуронова кислота та ін.

Solgar Skin, Nails, Hair

Вітаміни, корисні для волосся, шкіри та нігтів. Комплекс містить вітамін С, мідь, цинк, Л-пролин та ін.

Country Life, мультивітаміни Core Daily-1 для жінок

Добавка для жіночого організму, що містить вітаміни та мінерали для волосся. Комплекс включає вітаміни А, С, В та Е, мідь, цинк, залізо, фосфор, кальцій та ін.

Вітаміни для зміцнення волосся

Для зміцнення локонів варто спершу відмовитися від поганих звичок. Так, для куріння й алкоголю це актуально теж, та насамперед ми все ж про користування плойками та гарячим феном.

Волосся краще сушити холодним потоком повітря – так воно менше травмується. Щодо завивки чи випрямлення – ви й самі знаєте, що локони за це не подякують, тож намагайтеся мінімізувати подібні ритуали.

Також важливо налагодити харчування, щоб отримувати всі необхідні вітаміни для зміцнення й росту волосся.

Щоб локони не обламувались, їм потрібен кератин. Отримати цей елемент можна за допомогою вітаміну А. Його норма на добу для дорослого – 1 мг.

Якщо волосся тьмяне, ламається та випадає, то, можливо, організму бракує вітаміну С. У такому разі радимо здати аналізи та пропити необхідні вітаміни для зміцнення волосся.

Вітаміни для росту волосся

Зупинити випадіння та активувати ріст допоможуть вітаміни групи В: рибофлавін, пантенол, біотин, піридоксин і фолієва кислота. Ці вітаміни для росту волосся також допоможуть впоратися з лупою.

Біотин зміцнює коріння волосся, рибофлавін активує їхній ріст, а фолієва кислота запобігає передчасній сивині.

Отримати найефективніші вітаміни для росту волосся можна із зовнішнього догляду. Використовуйте шампуні, у складі яких є біотин, пантенол та білок.

Для росту й густоти волосся потрібен вітамін Е. Він не лише живить коріння волосся, але й створює захисний бар’єр та покращує кровообіг шкіри голови. Його можна вживати у вигляді аптечних вітамінів для волосся або ж підібрати догляд із його вмістом.

Вітаміни в ампулах для росту волосся

Колоти вітаміни для волосся в ампулах повинен обов’язково медик і тільки за призначенням. Тому для безпечного використання краще додавайте вітаміни в шампунь.

Які вітаміни додавати в шампунь для зміцнення волосся?

В аптеці можна придбати вітаміни В6 і В12 і додавати їх до свого догляду. Про цей лайфхак знає багато людей.

Є важливий момент: не варто заливати аптечні вітаміни в ампулах для волосся в пляшку з шампунем. Адже у відкритому вигляді вони «живуть» кілька хвилин. Краще додати вміст ампул у порцію шампуню, якою збираєтеся скористатися для одного миття.

Вітаміни для волосся в шампунь варто додавати швидко й не залишати їх надовго у ємності, а відразу використовувати. Нанісши засіб на голову, потрібно потримати його 1-2 хвилини для кращого ефекту.

Якщо ви шукаєте вітаміни в ампулах для росту волосся, зверніть увагу на нікотинову кислоту (вітамін РР). Вона зміцнює волосяну цибулину, активує ріст та перешкоджає випадінню волосся.

У яких продуктах містяться вітаміни для волосся?

Щоб не вживати аптечні добавки, краще подбати про власне харчування. Вітаміни для волосся в продуктах – найкращий спосіб зміцнити свою шевелюру.

Продукти для здорового волосся

Вітамін А

Отримати цей вітамін для зміцнення волосся можна з молочних продуктів: вершкового масла, молока, сиру та сметани. А також із яєчних жовтків, яловичої печінки, моркви, абрикосів і зелені.

Вітаміни групи В

Найбільше їх міститься в яйцях, соняшниковому насінні, курятині та яловичині, молоці, мідіях і устрицях.

Вітамін С

На цей вітамін багаті цитрусові, свіжа та квашена капуста, цибуля, ківі, буряк, червоний перець і журавлина.

Вітамін Е

Міститься в авокадо, насінні соняшника, броколі, мигдалі, арахісі й фундуку.

Омега-3

На цей компонент багаті морепродукти: риба, мідії, креветки. А також оливкова олія та горіхи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь