Спецпроєкти

Штучний інтелект дописав десяту симфонію Бетховена (відео)


Штучний інтелект BeethovANN дописав десяту симфонію Бетховена.

Про це пише AFP News Agency.

Як йому це вдалося?

Учені з Федеральної політехнічної школи Лозанни у Швейцарії створили штучний інтелект BeethovANN. Головними авторами стали диригент Гійом Берні та музикант із Nexus Orchestra й учений Флоріан Коломбо.

Вчені створили алгоритм на основі штучного інтелекту, що міг передбачити й дописати десяту симфонію, якою б вона мала бути, якби її дописав сам Бетховен. На розробку знадобилося 10 років.

Упродовж цього часу ШІ проаналізував усі 16 струнних квартетів Бетховена. Це було зроблено для того, щоб зрозуміти особливості музики композитора.

Згенеровану за допомогою штучного інтелекту десяту симфонію назвали BeethovANN 10.

Десяту симфонію вже встигли зіграти музиканти з оркестру Nexus. Вони отримали ноти за декілька годин до свого виступу. Музиканти виконали чотирихвилинний уривок із BeethovANN 10.

Нещодавно ми писали про те, що в Нотр-Дамі в Парижі художник встановив датчик на старий дзвін і записав, як він «говорить».

«Коли я мав можливість у липні лазити по дзвіницях, діставати доступ до найстарішого й найбільшого дзвона і ставити свої датчики, щоб послухати, що відбувається всередині, зрозумів – я чую звук, який, імовірно, ніхто ніколи раніше не чув. І він видає цей звук безперервно з 1681 року. Це голос, душа, дихання дзвона», – додає художник звуку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь