Сало і борщ в прольоті. 10 кращих національних страв світу
Видання Lonely Planet попросило блогерів, бувалих мандрівників і експертів індустрії туризму скласти список найсмачніших і гідних страв з різних країн світу. В результаті вийшов рейтинг з 500 кращих національних страв світу. Всі вони опубліковані в кулінарному путівнику Ultimate Eatlist.
Розповідаємо вам про першу десятку кращих страв (спойлер: сала, борщу і вареників в цьому списку немає).
Національні страви країн світу
Пінчос в Сан-Себастьяні (Іспанія)
Це невеликі бутерброди, які подають в барах Іспанії до пива або червоного вина. Начинкою для пінчос може послужити що завгодно: від білої спаржі і грибів з часником до тунця, анчоусів або хамона серрано.
Карі лакса в Куала-Лумпурі (Малайзія)
Варто відзначити це блюдо серед національних страв країн світу. Пряний суп карі Лакса традиційно готують з рисовою локшиною, паростками квасолі і креветками, куркою або сиром тофу.
Суші в Токіо (Японія)
Всі ми знаємо це традиційна японська страва на основі рису і, як правило, морепродуктів. За словами бувалих фуді і мандрівників, найсмачніші в світі суші можна спробувати саме в столиці Країни сонця, що сходить.
Яловича грудинка в Техасі (США)
Техаське барбекю – майже національне надбання. Барбекю-барів в Техасі достатньо, і яловича грудинка – саме те знамените національне блюдо світу, яке варто спробувати там хоча б раз в житті.
Сом там в Бангкоку (Таїланд)
Ні, це не риба, як може здатися на перший погляд. Сом там – це традиційний тайський гострий салат із зеленої папайї з кисло-солодким соусом.
Смореброди в Копенгагені (Данія)
Цими відкритими сендвічами з житнім хлібом можна насолоджуватися з різноманітними начинками: від копченого лосося до смаженої яловичини.
Раки в Кайкурі (Нова Зеландія)
Любителям морепродуктів відвідування Кайкура обов’язково. Свіжовиловлені місцеві раки – знамените національне блюдо світу вище всяких похвал.
Бібімбап в Сеулі (Южная Корея)
Это одно из популярнейших блюд традиционной корейской кухни. Бибимбап готовят на основе риса с добавлением овощей, мяса или морепродуктов и яйца.
Піца “Маргарита” в Неаполі (Італія)
Завдяки якісним інгредієнтам і традиційним методам приготування немає кращого місця для насолоди цієї класичної піцою, ніж на батьківщині “Маргарити” – в Неаполі. Це національне блюдо дуже популярно і у нас.
Дімсами в Гонконгу (Китай)
Легкі парові булочки дімсами нагадують великі пельмені або хінкалі. Тільки їх готують з рисового тесту, а в начинку додають м’ясний фарш, морепродукти, овочі або фрукти.
Джерело: Lonely Planet