Спецпроєкти

Сало і борщ в прольоті. 10 кращих національних страв світу


Коли ми подорожуємо, їжа, яку ми пробуємо, розповідає нам історію країни. А також розкриває соціальні звички і стародавні традиції місцевих жителів.

Видання Lonely Planet попросило блогерів, бувалих мандрівників і експертів індустрії туризму скласти список найсмачніших і гідних страв з різних країн світу. В результаті вийшов рейтинг з 500 кращих національних страв світу. Всі вони опубліковані в кулінарному путівнику Ultimate Eatlist.

Розповідаємо вам про першу десятку кращих страв (спойлер: сала, борщу і вареників в цьому списку немає).

Пінчос. Фото © Matyas Rehak / Shutterstock

Національні страви країн світу

Пінчос в Сан-Себастьяні (Іспанія)

Це невеликі бутерброди, які подають в барах Іспанії до пива або червоного вина. Начинкою для пінчос може послужити що завгодно: від білої спаржі і грибів з часником до тунця, анчоусів або хамона серрано.

Карі лакса. Фото © AS Food studio / Shutterstock

Карі лакса в Куала-Лумпурі (Малайзія)

Варто відзначити це блюдо серед національних страв країн світу. Пряний суп карі Лакса традиційно готують з рисовою локшиною, паростками квасолі і креветками, куркою або сиром тофу.

Суші. Фото © prapass / Shutterstock

Суші в Токіо (Японія)

Всі ми знаємо це традиційна японська страва на основі рису і, як правило, морепродуктів. За словами бувалих фуді і мандрівників, найсмачніші в світі суші можна спробувати саме в столиці Країни сонця, що сходить.

Яловича грудинка. Фото © Brent Hofacker / Shutterstock

Яловича грудинка в Техасі (США)

Техаське барбекю – майже національне надбання. Барбекю-барів в Техасі достатньо, і яловича грудинка – саме те знамените національне блюдо світу, яке варто спробувати там хоча б раз в житті.

Сом там. Фото © Tevarak / Shutterstock

Сом там в Бангкоку (Таїланд)

Ні, це не риба, як може здатися на перший погляд. Сом там – це традиційний тайський гострий салат із зеленої папайї з кисло-солодким соусом.

Смореброди. Фото © Hamish Gray / Shutterstock

Смореброди в Копенгагені (Данія)

Цими відкритими сендвічами з житнім хлібом можна насолоджуватися з різноманітними начинками: від копченого лосося до смаженої яловичини.

Раки. Фото © srinil_photo / Shutterstock

Раки в Кайкурі (Нова Зеландія)

Любителям морепродуктів відвідування Кайкура обов’язково. Свіжовиловлені місцеві раки – знамените національне блюдо світу вище всяких похвал.

Бібімбап. Фото © Alexander Prokopenko / Shutterstock

Бібімбап в Сеулі (Южная Корея)

Это одно из популярнейших блюд традиционной корейской кухни. Бибимбап готовят на основе риса с добавлением овощей, мяса или морепродуктов и яйца.

Піца «Маргарита». Фото © Catherine Unger / Getty Images

Піца “Маргарита” в Неаполі (Італія)

Завдяки якісним інгредієнтам і традиційним методам приготування немає кращого місця для насолоди цієї класичної піцою, ніж на батьківщині “Маргарити” – в Неаполі. Це національне блюдо дуже популярно і у нас.

Дімсами. Фото © Pixeljoy / Shutterstock

Дімсами в Гонконгу (Китай)

Легкі парові булочки дімсами нагадують великі пельмені або хінкалі. Тільки їх готують з рисового тесту, а в начинку додають м’ясний фарш, морепродукти, овочі або фрукти.

Джерело: Lonely Planet

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь