Спецпроєкти

Більшість дорослих українців не планує вакцинуватися від ковіду – опитування


Понад 56% дорослого населення України не планує робити щеплення від ковіду найближчим часом. Причина – недовіра до вакцини та страх побічних ефектів.

Про це повідомляють в опитуванні фонду «Демократичні ініціативи».

Про що йдеться в опитуванні?

Лише 23,4% опитаних вважає щеплення проти ковіду необхідним та ефективним засобом проти хвороби. Водночас 54% людей вважає, що найкращим захистом від ковіду є миття рук, а 42% – дотримання дистанції. Причинами небажання вакцинації є недовіра до вакцин та страх побічних реакцій. Серед тих, хто «ЗА» вакцинацію, головною причиною необхідності щеплення називають змогу працювати в період посилення карантинних обмежень.

«На момент опитування більш ніж половина дорослих українців заявили, що не планують вакцинуватися від ковіду в найближчій перспективі. Ці показники одні з найвищих у світі та в порівнянні із сусідніми державами, де наявні дані таких опитувань», – повідомляють фахівці.

Окрім цього, дослідження показує, що уявлення українців про систему охорони здоров’я залишаються й надалі доволі скептичними: 63,5% опитаних вважає, що дефіцит ліків є серйозною проблемою в медичній системі.

Раніше ми розповідали, що з 21 липня в Україні розпочався 5-й етап вакцинації.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь