Спецпроєкти

Шаурма чи дьонер на будь-який смак: де скуштувати в Києві


Серед асортименту вуличної їжі рекорди популярності б’є такий формат: м’ясо та овочева начинка в лаваші. Хоча б раз у житті її куштував кожен! Причина проста: це зручно, смачно та ситно, а іноді й досить незвично, бо ресторатори не зупиняються й дивують різномаїттям начинок (морепродукти, фалафель та багато іншого). Тому редакція bit.ua підготувала добірку з десяти столичних закладів, де є шаурма чи дьонер на будь-який смак. 

БПШ

БПШ – один із мережі закладів Дмитра Борисова формату 1 євро, назва якого розшифровується як «Біляші, Пончики, Шаурма». Засновник зізнається, що ніколи не їв до цього шаурму, проте знає чого хочуть відвідувачі. Як виявилося, ресторатор мав рацію, адже за перші три місяці після відкриття в закладі продали понад 100 тисяч порцій. 

БПШ пропонує варіації шаурми з куркою та тигровими креветками. Вегетаріанці можуть вибрати на свій смак шаурму із солодкою картоплею фрі або гуакамоле з авокадо.

https://www.instagram.com/p/CQL2cAgn5Ll/

https://www.instagram.com/p/CP0buGuH0EK/

https://www.instagram.com/p/B0WLAGRnOkj/

Де шукати: вулиця Велика Васильківська, 21

Номер для зв’язку: +38 095 631 8899

Середній чек: від 150 грн

Години роботи: 10:00 – 23:00

Nabegu Street Food Cafe

Заклад працює у форматі кафе вуличної їжі. За кухню закладу відповідає шеф-кухар Сергій Остапчук. 

У меню кафе можна знайти шаурму з різними начинками та різного розміру, авторські бургери на кшталт «Гоголь» із котлетою з курчати або «Фонтан» зі стейком тунця. До страв пропонують українське ігристе вино, просеко, сидр, пиво, італійське та чилійське сухе вино. З коктейлів – «Апероль Шприц», джин-тонік та ром-кола.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от NABEGU | НАБЕГУ | FAST CASUAL (@nabegu_kyiv)

Де шукати: вулиця Русанівська набережна, 8/2

Номер для зв’язку: +38 063 169 1609

Середній чек: від 150 грн

Години роботи: 13:00 – 23:00

ESHAK

Ресторан узбецької кухні славиться своїм неперевершеним узбецьким пловом за автентичними рецептами, а також відмінним мангал-меню. До того ж відвідувачі можуть спостерігати за процесом приготування їжі, бо заклад має відкриту кухню з мангалом. 

Саме на мангалі й готують в ESHAK м’ясо для своєї соковитої шаурми. А ще шаурма з ESHAK набула статусу «найдорожчої та найсоковитішої» від YouTube-блогера Олексія Дурнєва.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ESHAK • мережа ресторанів (@eshak.official)

Де шукати: вулиця Велика Васильківська, 85/87

Номер для зв’язку: +38 067 111 1188

Середній чек: від 300 грн

Години роботи: 11:00 – 00:00

Качині історії

Монозаклад Валерія Созановського, де всі страви з качкою. У меню знайдете супи, основні страви, бургери та шаурму. Останньої ж у «Качиних історіях» цілих чотири види: 

  • Doner Duck (качка, овочі, малина, рукола, сирний соус);
  • Spicy Doner (качка, овочі, гриби, китай-соус, кінза, рукола, сирний соус);
  • Louis Doner (качка, овочі, цибульне конфі, три сири, рукола, сирний соус);
  • Truffle Doner (качка, овочі, гриби, соус трюфель, рукола, сирний соус).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Duck Stories | Утиные Истории (@duckstorieskyiv)

Де шукати: вул. Шота Руставелі, 4

Номер для зв’язку: + 38 067 212 8888

Середній чек: від 98 грн

Години роботи: 10:00 – 22:00

ORANG+UTAN

Якщо ти веган або вегетаріанець, а шаурми хочеться, можна перекусити вега-варіантом у сендвіч-барі ORANG+UTAN. Обережно, доведеться пробиратися крізь натовп хіпстерів на вході! 

У меню ORANG+UTAN є такі варіації шаурми: шаурма + сейтан, дим + норі та декілька видів шаурми з веганською куркою.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ORANG+UTAN (@orangutan_bar)

Де шукати: вулиця Січових Стрільців, 72

Номер для зв’язку: + 38 067 990 6910

Середній чек: від 125 грн

Години роботи: 10:00 – 22:00

Shawarma Bar

Мережа барів, які спеціалізуються на вуличній їжі, зокрема на шаурмі. Прихильникам стритфуду пропонують шаурму з куркою, телятиною або ж із фалафелем. Також у шаурму додають солоні огірки, свіжі помідори, пекінську капусту та моркву. Використовують часниковий і, за бажанням, гострий соус. 

Приготовану шаурму можна з’їсти просто в крамниці або ж взяти із собою.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ???????? ??? / багато м’яса? (@shawarmabar.ua)

Де шукати: Бессарабська площа, 2

Номер для зв’язку: +38 097 701 1119

Середній чек: від 125 грн

Години роботи: 09:00 – 22:15

Дьонерна «Мясо & Lavash»

У мережі закладів «М’ясо & Lavash» для приготування страв використовують тільки мангали на вугіллі. Засновники закладу спеціально привезли їх із Туреччини для приготування шаурми. 

У меню можна знайти апетитні закриті й відкриті варіації цього фастфуду, який готують із двох видів м’яса – курки та телятини.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Мясо&Lavasch (@meatlavasch)

Де шукати: численні київські фестивалі; метро Арсенальна; метро Печерська; Поштова площа, 3А (Бухта Food Station)

Номер для зв’язку: +38 050 060 1360

Середній чек: від 100 грн

Години роботи: 11:00 – 23:00

KUZEN falafel

KUZEN falafel – заклад, який розташований у самому серці столиці. Тут є вегетаріанська піца, вег-доги та шаурма на будь-який смак. 

У закладі вас також пригостять корисними вітамінними смузі, лимонадами, чаєм чи кавовими напоями. Родзинкою закладу став фалафель, який можна додати в будь-яку страву. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от KUZENfalafel (@kuzenfalafel)

Де шукати: вулиця Шота Руставелі, 4

Номер для зв’язку: +38 098 456 5329

Середній чек: від 100 грн

Години роботи: 11:00 – 23:00

Vagabond Cafe & Vintage Corner

Vagabond Cafe & Vintage Corner – демократичне вінтажне вегетаріанське кафе-магазин на Подолі, яке вражає своєю креативністю. Оригінальний інтер’єр закладу доповнений старовинними речами й книгами. 

У кафе готують чотири види вегетаріанської шаурми: італійську з в’яленими томатами й соусом песто, далекосхідну з кускусом і фетою, близькосхідну з хумусом і гливами, ямайську з баклажаном і сиром тофу.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vagabond Café & Vintage Corner (@vagabondcafekyiv)

Де шукати: вулиця Григорія Сковороди, 7

Номер для зв’язку: +38 063 574 9408

Середній чек: від 100 грн

Години роботи: 09:00 – 22:00

«Італієць із Бейрута» 

Коли історія та концепція ресторану починаються із шеф-кухаря, а своє продовження знаходять в авторській інтерпретації страв і вдалому міксі італійської та ліванської кухні. Тут вас зустрінуть з усією гостинністю гастрономічного Бейрута, зачарують сімейними традиціями Італії та просто смачно нагодують від щирого серця. 

У меню можна знайти ліванську шаурму, шаурму капрезе з куркою та шаурму з яловичиною та бараниною. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Італієць із Бейрута (@italian_from_beirut)

Де шукати: пров. Ярославський, 1/3

Номер для зв’язку: +38 067 299 2525

Середній чек: від 180 грн

Години роботи: 12:00 – 23:00

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь