Спецпроєкти

Якщо замінити екран у iPhone 13 у неавторизованому сервісі Apple, не працюватиме Face ID: чому?


Блогер на своєму каналі Phone Repair Guru провів експеримент: він поміняв декілька деталей місцями та змінив екрани в iPhone 13.

Що із цього вийшло?

Чоловік взяв два однакові iPhone 13 і поміняв місцями мікрофони, датчики зовнішньої освітленості й наближення. Телефони працювали без змін. Тоді він спробував замінити дисплеї. Але коли він увімкнув смартфони, то iPhone попередили, що Face ID більше не працює. Вони більше не розпізнавали обличчя.

Автор відео пояснює, що заміна дисплея дуже проста та швидка. Найімовірніше, що Apple навмисно створює обмеження, щоб власники її продукції користувалися лише авторизованими сервісами.

Можливо під час заміни дисплею спрацював механізм захисту, який розпізнає оригінальні частини за їхніми серійними номерами. Щоб подібних проблем у вас не виникало, варто користуватися авторизованими сервісами, які пройшли відповідну сертифікацію.

В Україні вже є авторизовані реселери техніки Apple, з їхнім переліком можна ознайомитися на сайті. Офіційним представником Apple в Україні є компанія «Асбіс-Україна».

А сервісні центри, які хочуть долучитися до програми Apple з назвою Independent Repair Provider Program можуть залишити заявку за посиланням.

Цікавий факт

Експерти DisplayMate назвали дисплей iPhone 13 Pro Max найкращим в історії. Його оцінили найвищою категорією A+, і зазначили, що матриця побила 12 рекордів продуктивності дисплея смартфона.

iPhone 13 Pro Max оснащені дисплеями Super Retina XDR із технологією ProMotion. Дисплей може працювати як і в економічному режимі від 10 Гц до найбільш плавного зображення з частотою 120 Гц.

Для виготовлення екранів використовують LTPO OLED-панелі, ексклюзивним постачальником яких є Samsung.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь