Спецпроєкти

Хакер опублікував на сайті Бенксі його фейкову роботу та продав її за 336 тисяч доларів


Невідомий хакер зламав сайт Бенксі та опублікував там фейкову роботу художника. Йому вдалося продати картину за 336 тисяч доларів.

Про це пише BBC та CNN.

Бенксі попереджали, що так могло статися

Експерт із кібербезпеки Сем Каррі неодноразово попереджав команду Бенксі, що сайт художника легко зламати. Вразливість у коді дозволяла самостійно створювати файли на сайті, а також додавати сторінки й контент.

Проте Сема Каррі команда художника проігнорувала. Цією вразливістю й скористався хакер. Наразі вразливість сайту вже полагодили.

Що за картину продав хакер?

Хакер опублікував на сайті Бенксі посилання на NFT-аукціон. На аукціоні можна було придбати NFT-токен картини. У такий спосіб людина, яка придбала б цю картину, стала б першою власницею цифрової єдиної копії картини Бенксі.

Так і подумав колекціонер із Великобританії та запропонував купити NFT-токен картини на 90% дорожче, ніж віддавали конкуренти. Він виграв на аукціоні й заплатив 336 тисяч доларів (8,9 мільйона гривень).

За кілька годин йому надіслали NFT-токен фейкової картини. А представники Бенксі заявили, що не беруть участі в жодних NFT-аукціонах.

Згодом хакер повернув гроші колекціонеру, окрім 5 тисяч фунтів стерлінгів (близько 186 тисяч грн) за транзакцію.

«Повернення коштів було абсолютно несподіваним. Думаю, що висвітлення у пресі про хакера, а також той факт, що я знайшов його й стежив за ним у Twitter, можливо, підштовхнули його до повернення коштів», – сказав він.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь