Спецпроєкти

Фітнес-технології майбутнього: як ми тренуватимемося через 10 років


Ми більше не стрибаємо через лавочку й не присідаємо з пляшками, наповненими піском. Наше теперішнє – бігові доріжки, що вимірюють кількість спалених калорій, фітнес-трекери та EMS-тренування. Та вже через 10-15 років у тренажерках на нас чекатиме зовсім інший інвентар. Розповідаємо про фітнес-технології майбутнього, що вже увірвалися в наше сьогодення.

Розумна гиря

JaxJox розробила гирю, яка має кілька розумних функцій. 

Перша й найголовніша – снаряд може змінити свою вагу від 5 до 19 кілограмів

Друга, не менш важлива – спорядження контролює ваші тренування й відправляє дані на смартфон. Для цього потрібно лише завантажити застосунок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от JAXJOX (@jaxjoxfitness)

З такою гирею можна тренуватися вдома, регулюючи складність вправ під час заняття. А після завершення мати інформацію про кількість повторів, вагу й час, витрачений на кожну вправу.

Гиря виготовлена не з чавуну, як звичайні подібні снаряди в тренажерках, а з міцного пластику. Змінювати вагу можна за допомогою кнопки на корпусі. Працює гиря без підзарядки до 14 годин.

Утім, розумна гиря має й свої мінуси: вона доволі громіздка, і деякі вправи некомфортно виконувати. Також у снаряда витягнута нижня половина – це необхідно для можливості збільшувати вагу. Але через таку особливість складніше втримати рівновагу під час тренувань.

Розумна боксерська груша

Це невелика боксерська груша Xiaomi Move It Punch, яку встановлюють на спеціальну основу. У снаряді є отвір, у який можна залити воду чи засипати пісок. Так із 3,7 кг груша перетворюється у 15-кілограмову. 

Стойка виготовлена з металу й міцного пластику, а сама груша – з нейлонової тканини, штучної шкіри та ПВХ.

Принцип роботи простий: за допомогою спеціальних датчиків інформація передається через bluetooth на застосунок смартфона. У ньому вестиметься статистика ваших тренувань.

У застосунку є різні режими тренування (безплатні та платні). Серед них також можна вибрати ігрові, наприклад, «Вдар боса», де програма пропонує завантажити фото того, кого б ви хотіли вдарити.

VR-тренування

Віртуальна реальність – це не лише про ігри, багато розробників вже представило свої сервіси для тренувань.

VireFit – програма, у якій можна потренуватися в різних видах спорту: наприклад, теніс, бокс чи баскетбол. У кожній грі є різні рівні, віртуальні суперники, які підлаштовуються до ваших даних, та цікаві завдання на влучність чи реакцію.

HOLOFIT – сервіс, що підключається до різних тренажерів – еліпса, велотренажера. Саме тоді, коли ви тренуєтеся, паралельно також проходите гру через VR-окуляри. Це може бути політ у космос чи подолання просторів Антарктиди. Також у HOLOFIT ви можете займатися з віртуальним тренером чи змагатися з друзями, які також користуються цим сервісом.

Knockout League – VR-бокс. На поєдинку вам потрібно активно боротися й ухилятися. А також підлаштовуватися до техніки кожного суперника. Ця гра стане чудовим кардіотренуванням. А ще в ній є функція підрахунку калорій та контролю пульсу.

Icaros – система тренувань, яку вже використовують у деяких реабілітаційних центрах та фітнес-залах. Вам потрібно лягти на спеціальний тренажер і за допомогою VR-окулярів поринути в інший світ. Під час тренування необхідно керувати тренажером у віртуальних перегонах. Здавалося б, це просто гра, але в такий спосіб активно працюють м’язи рук та пресу, а також покращується координація.

Костюм для плавання

Костюм Speedo LZR Racer виготовлений зі спеціального матеріалу, що відштовхує воду. Завдяки йому м’язи постійно насичуються киснем, а спортсмен може тримати своє тіло у максимально комфортній гідродинамічній позі.

Також LZR Racer має зручну обтічну форму. Це досягається завдяки особливим швам на костюмі – їх роблять завдяки ультразвуковому зварюванню. Така особливість допомагає плавцю рухатись у воді набагато швидше.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ℳ????? ????̃?? ℒ?????? (@marinalaterza)

Розумний м’яч

Незвичайний м’яч iBall має вбудовані датчики стеження. Завдяки їм можна отримувати інформацію про швидкість руху м’яча, потрапляння в певну точку і траєкторію його польоту.

Такий м’яч зараз використовують під час матчів із гандболу. Завдяки отриманим даним судді можуть швидко проаналізувати хід гри та всі комбінації й точно не помилитися в результатах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь