Спецпроєкти

У Швейцарії на референдумі понад 64% проголосувало за легалізацію одностатевих шлюбів


У Швейцарії на референдумі за легалізацію одностатевих шлюбів понад 64% людей проголосувало за підтримку законопроєкту.

Про це пише ВВС.

Подробиці

Питання легалізації статевих шлюбів обговорюють у Швейцарії з 2013 року. Християнська ультраконсервативна партія «Федеральний демократичний союз» виступає проти цього, називаючи вагітність у лесбійській парі «смертю батька» і захищаючи шлюб між чоловіком і жінкою, бо так діти з’являються «природним способом».

У 2020 році швейцарський парламент ухвалив законопроєкт, що дозволяє ЛГБТ-парам одружуватися, всиновлювати дітей, а лесбійкам надано право на донорство сперми. Після цього партія «Федеральний демократичний союз» вимагала провести референдум, щоб це змінило або підтвердило рішення парламенту.

За даними соціологічного інституту gfs.bern, через пів години після закриття дільниць для голосування назвала попередні результати референдуму – 64,1% учасників голосування підтримало законопроєкт.

Цей законопроєкт також спрощує процедуру отримання швейцарського громадянства для іноземних партнерів ЛГБТ. Міністерка юстиції Карін Келлер-Саттер заявила, що перші одностатеві шлюби відбудуться вже в липні наступного року.

Ми розповідали, як в Україні ставляться до ЛГБТ-спільноти.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь