Спецпроєкти

YouTube видалятиме відео, які поширюють неправдиву інформацію про всі схвалені вакцини


Компанія YouTube планує видаляти контент, що поширює неправдиву інформацію про всі схвалені вакцини, і не лише від COVID-19.

Про це пише The Guardian.

Про який контент ідеться?

Компанія планує видаляти всі відео, які містять неправдиву інформацію про схвалені вакцини, наприклад, від кору, краснухи, паротиту та COVID-19. Зокрема стосується контенту, де автори стверджують, що всі вакцини є небезпечними, викликають рак, безпліддя, аутизм або містять мікрочипи, які стежать за людьми.

Керівник відділу довіри та безпеки на YouTube Мет Халпрін заявив, що дезінформація про вакцини є глобальною проблемою, і вона стала масовішою на тлі COVID-19.

«Дезінформація про вакцини з’являється у всьому світі, у всіх країнах і культурах», – заявив він.

Наприклад, з моменту спалаху пандемії COVID-19 із YouTube видалили понад один мільйон відеороликів, які поширювали дезінформацію та фейки про вірус і вакцинацію.

Водночас компанія зазначає, що зробить декілька винятків для контенту:

  • з інформацією про правила вакцинації, дослідження нових препаратів й успішне або невдале їхнє застосування в минулому;
  • де автори розповідають про особистий досвід застосування вакцин, водночас не роблячи узагальнень і не закликаючи до відмови від щеплень.

Ми розповідали, що лише 1% українців має протипоказання до вакцинації. Тоді видають відповідну довідку. Ця довідка передбачає, що роботодавець має запропонувати людині альтернативні варіанти роботи під час карантину. Наприклад, регулярне тестування.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь