Спецпроєкти

5 застосунків для жінок, що допоможуть піклуватися про здоров’я


20 жовтня в Україні відзначають День боротьби з раком молочної залози. Це найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Проте лікарі наголошують, що у 95% рак є виліковним, якщо діагностувати його на ранній першій стадії. Для цього потрібно регулярно обстежуватися та відстежувати важливі показники здоров’я. 

Щоб піклуватися про здоров’я стало простіше, разом із компанією «Альфа Страхування» ми зібрали найкращі 5 мобільних застосунків для жінок, які допоможуть піклуватися про себе та відстежувати важливі показники.

Breast Check Now  

Це безплатний застосунок для самодіагностики грудей. Тут є відео, інфографіка та важлива інформація про рак молочної залози. Також ви знайдете тут відеоінструкції, які пояснюють, як проводити обстеження молочної залози вдома самотужки. 

Окрім цього, є можливість вносити дані, які згодом можуть стати корисними лікарям.

Завантажити на Android 

Завантажити на Apple

FatSecret   

Безплатний застосунок для контролю калорійності, поживних речовин у їжі та з простими корисними рецептами страв. Також він може нагадувати про корисні звички: пити воду, пройтися. 

Збалансоване харчування й корисні жири в раціоні, на думку лікарів, дуже важливі в запобіганні раку грудей. 

Застосунок дістав високу оцінку серед користувачів.

Завантажити на Android 

Завантажити на Apple

Moodfit

Застосунок, який допомагає відстежувати рівень стресу та піклувати про ментальне здоров’я. Стрес впливає на стан наших організмів. Саме він призводить до гормонального збою, що впливає на функціонування молочної залози.

У застосунку можна відстежувати настрій і фіксувати емоції впродовж дня, тижня та місяця. Через деякий час користування можна відстежити динаміку стресу, який ви пережили.

Також тут є вправи для роботи з негативними станами. 

Завантажити на Android 

Завантажити на Apple

Flo 

Застосунок для трекінгу менструального циклу. Контроль місячних важливий для здоров’я жінок, зокрема це стосується й обстеження молочної залози. 

Лікарі рекомендують робити самообстеження (пальпацію) грудей на 7-12 день циклу. У цей період груди найбільш розслаблені, і їх легко обстежити. Застосунок за регулярного веденя допоможе вам визначити ці дні. 

Також у застосунку можна відстежувати тривалість та інтенсивність місячних, фертильні дні, симптоми ПМС тощо. 

Завантажити на Android 

Завантажити на Apple

MegsMenopause

Цей застосунок створений для жінок під час менопаузи. Його авторкою стала 50-ти річна Мег Метьюз, і підштовхнули її на це перші симптоми менопаузи та відсутність підтримки й розуміння в суспільстві. 

Застосунок розширює уявлення про менопаузу й дає можливість жінкам толерантно та відкрито обговорювати цю тему.  

Завантажити на Android 

Завантажити на Apple

Компанія «Альфа Страхування» розробила спеціальну страхову програму «Подаруй собі життя» для підтримки клієнтів з онкологією. З програмою ви можете ознайомитися за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь