Спецпроєкти

Одна гарнітура для всіх пристроїв: тест-драйв новинки Logitech G435


Сергій Лебідь
редактор bit.ua
У мене є постійна проблема з навушниками – коли вони під’єднані по Bluetooth до ноутбука і раптом дзвонить телефон, доводиться вимикати з'єднання на ноуті, потім клацати налаштування смартфону і кричати в слухавку «стривай, зараз навушники увімкну».

Така дрібниця, але чому досі це не зроблено якось зручно? Так само подумали і в компанії Logitech при розробці гарнітури G435.

Два види підключення

У них є два типи підключення – високошвидкісний Lightspeed для ПК та ігрових консолей (usb-адаптер) і Bluetooth для смартфонів. Тобто гарнітура одразу сконекчена з двома пристроями – і перемикається все це однією кнопкою. 

А де мікрофон?

Отак дивишся на гарнітуру і думаєш, а як грати в онлайн-ігри і без мікрофона? 

Насправді вони є. Вони, бо в гарнітурі два вбудовані мікрофони. Вони знижують фонові шуми, аби вас було краще чутно. 

І немає цієї штанги з мікрофоном, яку потрібно опускати і піднімати, яка завжди погано виглядає й збільшує гарнітуру.

Легкі і комфортні

Я люблю навушники-затички через їхню компактність і непомітність. Але в них є суттєвий мінус – болять вуха, якщо довго використовувати. 

Не дуже люблю великі гарнітури, бо вони громіздкі, важкі і передавлюють вушну раковину. 

G435 важать 165 грамм. Я носив їх цілими днями – вони дійсно не відчутні і ніде не тиснуть.

А ще знаєте це відчуття, коли знімаєш навушники, щоб розпечені червоні вуха трішки охололи? У Logitech чаші гарнітури зроблені з м’якого наповнювача і вкриті «дихаючою» тканиною – завдяки цьому вуха не перегріваються. 

Про звук

Гарнітура здатна видати 100 дБ звуку – щоправда, за замовчуванням встановлений ліміт на 85 дБ. 

Звук об’ємний і насичений. Приємно було в ігри пограти і фільми подивитися. Мені сподобалися рівні звуку, бо іноді в кіно є дуже тихі сцени, після яких щось гучно вибухає. Якщо дивитися їх на динаміку ноутбука, до треба робити тихіше/гучніше. В Logitech G435 все було комфортно, я одразу знайшов комфортну гучність і насолоджувався звуком. 

Те саме стосується музики. Метал і панк відчуваються добре. Барабани, задні баси, передні гітари і вокал – все грає рівномірно, ніщо по вухах не б’є, жоден рівень звуку не втрачається. 

Краса та екологічність

Гарнітура існує в трьох кольорах: чорному з жовтими вставками, кремовому/бузковому і синьо/малиновому (мій особистий фаворит). 

Кольорова палітра дуже приємна. Навіть в стандартному чорному варіанті зробили яскраві жовті елементи. Я не дуже люблю сумну сіру і чорну гарнітуру, мені подавай щось яскраве на голові, як-от нові Logitech. 

На кольорах всі сюрпризи корпусу не закінчуються. Кожна гарнітура мінімум на 22% зроблені з переробленого пластику. Також вуглецевий слід і навушників і картонної упаковки знижений до нуля – не просто гарно, але безпечно для нашої планети. 

Гарнітура на кожен день і на всі випадки. Філософія і висновки

Logitech G435 пропонує нову філософіюмультифункціональність і свобода. Не треба купувати окрему геймерську гарнітуру, окремі для смартфону, і не треба довго між ними перемикатися.

G435 увібрала в собі якісний звук великих навушників, легкість і комфорт маленьких. Приправила все це класними кольорами, піклуванням про довкілля. І я наостанок залишив ще два величезних плюси. 

Без підзарядки вони працюють до 18 годин – та я користуюся ними вже третій день і все чекаю, доки пора буде зарядити. 

Коштують вони лише 2 999 гривень.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram