Спецпроєкти

Розслідування: Apple заробляє на відеоіграх більше, ніж розробники Nintendo, Sony, Activision Blizzard і Microsoft


Компанія Apple заробляє на відеоіграх більше, ніж всі їхні розробники Nintendo, Sony, Activision Blizzard і Microsoft.

Про це пише The Wall Street Journal.

Чому Apple заробляє більше?

Провідні гравці на ринку відеоігор, яким належать найбільш продавані франшизи й тайтли, виробники приставок Switch, Xbox і Playstation заробляють менше, ніж Apple завдяки мобільним іграм. Розробники віддають Apple 30% від зароблених грошей в App Store.

Більшу частину виторгу з маркетплейса приносять саме ігри. Наприклад, дохід Apple від ігор у 2019 році дорівнював 8,5 мільярда доларів.

У 2020 році ігор в App Store купили на 45 мільярдів доларів, частка Apple тут 13,5 мільярда. Це приблизно 5% від річного прибутку компанії, який торік дорівнював 275 мільярдів доларів.

У середньому один користувач витрачає 750 доларів щороку. Лише 1% юзерів витрачає понад 2,5 тисячі доларів на рік, дохід від таких користувачів становить 64% доходів.

Звісно, світові розробники ігор незадоволені великою комісією та обмеженнями, які діють в App Store. Вони створили Коаліцію за рівноправність додатків, у яку входить, наприклад, Netflix, Spotify, Epic – розробник Fornite. Вони домоглися через суд можливості направляти користувачів на інші платформи для оплати покупок усередині застосунків та ігор, щоб обходити комісію App Store.

У виданні The Wall Street Journal зазначають, що ризик для Apple полягає в тому, що її роль посередника між ігровим світом та її більш ніж одним мільярдом користувачів iPhone можуть порушити або законодавством, або судовим наказом, або нормативними діями.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь