Спецпроєкти

Що таке «мемна» криптовалюта Shiba Inu, яка досягла капіталізації у 5,7 мільярда доларів


Криптовалюта Shiba Inu увійшла до рейтингу найкращих 10 світових криптовалют. За останній місяць альткоїн злетів на 900%. Тож що це за криптовалюта та як на ній заробляють мільярди?

Що таке Shiba Inu?

Shiba Inu – це альткоїн, який з’явився в серпні 2020 року. Його створив анонім із псевдонімом Ріоші. Розробник позиціює монету як «вбивцю Dogecoin». Її логотип – це собака породи сіба-іну, яка зображена на монетах DOGE. На офіційному сайті проєкту самі токени називаються Meme Coins.

Альткоїн – це будь-яка криптовалюта, крім біткоїна. Дослівно – альтернативний коїн.

Shiba Inu працює на блокчейні Ethereum. Альткоїн вже успішно «зарекомендував себе» і допоміг багатьом у створені криптопроєктів. Великим прихильником алькоїна є Ілон Маск.

Причини зльоту Shiba Inu?

Головним імпульсом для зльоту криптовалюти стала петиція із закликом до американської компанії Robinhood розмістити Shiba Іnu на своїй платформі. Петицію створив користувач сайту Change.org Трістан Лука ще у травні. Відтак заплановано охопити 500 тисяч осіб, а наразі її підтримали майже 337 тисяч осіб.

За даними CoinGecko, цифрова монета після того, як петиція набрала більш ніж 300 тисяч голосів, зросла в ціні відразу на 38% до 0,00005763 долара. Загалом за останній місяць криптовалюта подорожчала майже на 900%. Ринкова капіталізація криптовалюти становить більш ніж 28,3 мільярда доларів.

Ще однією причиною стало те, що у травні монета потрапила на шпальти газет. Співзасновник Ethereum Віталік Бутерін пожертвував 50 трильйонів (тоді це було близько $1 млрд) криптовалютному фонду допомоги боротьби з COVID-19 в Індії. Тоді ціна альткоїна зросла у 25 разів. Після того за монетою згуртувалася армія Shiba.

Як купити?

Наразі є кілька платформ, де можна придбати Shiba Inu. Серед них – ShibaSwap, Binance, OKEx, FTX, Kucoin, CoinBene, Probit Global, CoinDCX, WazirX, Crypto.com і Huobi.

Ціна Shiba Inu

На момент написання новини монету продають за $0,00006863. У такий спосіб володіння 1 мільйоном монет SHIB коштуватиме лише трохи більше за $63.

З $8000 у $5,7 млрд

Заробити на альткоїні можна чимало. Користувач платформи Etherscan придбав криптовалюту Shiba Inu на $8000 у серпні 2020 року та вже зараз став мільярдером. У цифровому гаманці користувача лежить криптовалюта на суму майже $6 млрд.

Експерти ж припускають, якщо чоловік захоче перевести гаманець у готівку, це може зруйнувати ринок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь