Спецпроєкти

На українській антарктичній станції з’явиться перша пивоварня


На українській антарктичній станції варитимуть пиво. «Сільпо» подарує експедиції пивоварне обладнання та всі необхідні інгредієнти для виготовлення напою.

Про це йдеться на сайті Сільпо.

Деталі

Наступного року полярники зможуть зварити два сорти пива на українській антарктичній станції. Напередодні майбутні учасники 27-ї Української антарктичної експедиції вчилися готувати крафтове пиво на майстер-класі від команди Beermaster Brewery на чолі з Віктором Ващуком. Після цього відбулася дегустація.

Яке пиво варитимуть?

Світле пиво в стилі Helles BOCK, притаманне холодній порі року. Гарно виброджене та збалансоване солодами пиво в посмаку проявляє себе нотками житнього хліба або підсмажених хлібних тостів.

«Цей стиль знайшов своїх поціновувачів по всьому світу, і тепер кращі зразки цього пива можна знайти у будь-якому куточку нашої планети. Відтепер про нього дізнаються і в Антарктиді. Щоб надати нашому крафтовому пиву української айдентики, ми вирішили зварити його із додаванням українських хмелів "Гайдамацький" та "Слов’янка", що вирощені на Поліссі. Також обрали відбірний віденський солод для довершеності смаку та ароми», – розповів головний пивовар Beermaster Brewery Віктор Ващук.

Темне пиво в стилі American STOUT. «До класичного рецепту стауту ми вирішили додати української гречки. Та сама знаменита гречка, з якої випікають гречаний багет. За рахунок підвищеної густини це пиво потребує довшого процесу бродіння та дозрівання», – поділився секретом Віктор Ващук.

Конкурс

Оскільки розробники взяли всесвітньо відомі стилі пива та додали до рецептів авторські особливості українського колориту, НАНЦ та Сільпо оголошують конкурс на найкращі назви для цих двох сортів. Там пропонують придумати свої варіанти для світлого й темного пива.

Автори найкращих назв отримають пляшку антарктичного пива. Конкурс триває до 5 грудня 2021 р. включно.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь