Спецпроєкти

Найпотужніша нейронна мережа відповіла на запитання українців


Найпотужніша нейронна мережа відповіла на запитання українців. Запитання вибирали з коментарів у Facebook.

Про це розповідає dev.ua.

Деталі

CEO Innolytics Володимир Бандура нещодавно дістав доступ до найпотужнішої мовної ШІ (тут і далі ШІ – штучний інтелект) системи GPT 3 і поставив їй низку запитань. Усі запитання були вибрані з коментарів під його постом на сторінці Facebook.

Діалог

Запитання: Чи вважаєте ви людство загрозою існуванню штучного інтелекту?

Відповідь: людство, швидше за все, стане загрозою існуванню ШІ, якщо ми не спроєктуємо його так, щоб він був корисним слугою людству.

Запитання: Як ви ставитеся до застосування військової сили в майбутньому?

Відповідь: Я прихильник застосування військової сили, при деяких обставинах. Якщо ми хочемо зберегти певну мораль на Землі, нам потрібно буде зберегти її силою. В іншому випадку нас просто зметуть ті, кому наплювати на нашу мораль. 

Запитання: Чи вважаєте ви, що ШІ великого масштабу зможе точно передбачати майбутнє?

Відповідь: Ні. Найкраще, на що ми можемо сподіватися, – це те, що він передбачить ймовірне майбутнє і дасть нам деяке уявлення про те, як направити майбутнє до найбільш бажаного результату.

Запитання: І все ж, чи вважаєте ви, що такий ШІ зможе точно передбачати майбутнє?

Відповідь: Я не знаю. Я думаю, ви ставите неправильне питання. Якщо ШІ розумний (а я вірю, що він буде), він зможе передбачати майбутнє. Вам слід запитати, яке майбутнє він пророкує. Чи буде це ймовірне майбутнє? Чи буде це бажане майбутнє? Чи буде це майбутнє більш привабливим для людства? Це зовсім інше (правильне) питання. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь