Спецпроєкти

Поліціянти викрили 15-річного розробника ще однієї фейкової «Дії»


Поліціянти в Миколаєві викрили 15-річного розробника ще однієї фейкової «Дії». Застосунок підліток продавав у месенджерах за 250-650 грн.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Що сталося?

У Миколаєві поліціянти викрили розробника ще одної фейкової «Дії». Під час обшуків поліція знайшла на комп’ютері та смартфоні 15-річного розробника вихідні файли фейкового мобільного застосунку «Дія», листування з покупцями та відомості про його продаж й отримані кошти.

Деталі

Хлопець за гроші надавав доступ до фейкового сайту, який за дизайном ідентичний до «Дії». За цю послугу юнак просив 250-650 грн. Після оплати він надсилав архів із програмним забезпеченням, і клієнт встановлював фейковий застосунок собі на смартфон. У ньому можна було змінити вік та додати будь-яке фото. Крім цього, у спеціальному редакторі хлопець за бажанням клієнтів створював фальшиві копії Covіd-паспортів.

Поліція вилучила та направила на експертизу комп’ютерну техніку, смартфон, накопичувачі інформації та програмне забезпечення. Наразі правоохоронці блокують доступ до застосунку. Підлітку загрожує 3 роки позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, що першого розробника фейкової «Дії» запросили стажуватись у Мінцифрі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь