Спецпроєкти

Пошту ФБР зламали хакери. Зловмисники розіслали тисячі листів про загрозу кібератак


13 листопада у США хакери зламали пошту ФБР і розіслали тисячі листів про загрозу кібератак.

Про це пише The Verge.

Що відомо про дії хакерів?

Федеральне бюро розслідувань зламали в суботу, 13 листопада. Першим про це заявив проєкт Spamhaus, який стежить за спамом в інтернеті та пов’язаними з ним кіберзагрозами.

У своєму твітері вони опублікували дані про два стрибки в роботі електронної пошти ФБР, на які припало саме розсилання фейкових листів.

Дещо пізніше у ФБР підтвердили, що їхню електронну пошту зламали.

«ФБР та Агентство кібербезпеки поінформовані про інцидент, що стався сьогодні вранці з використанням підроблених електронних листів з облікового запису електронної пошти @ic.fbi.gov. Наразі ми не можемо надати додаткову інформацію. Пошкоджене обладнання швидко від’єднали після виявлення проблеми», – заявили у ФБР.

У скриншоті листа, який розсилали з пошти ФБР, попереджали про можливу кібератаку, у якій винен експерт із кібербезпеки та засновник компанії Shadowbyte Вінні Троя.

Вінні Троя відповів на інцидент і заявив, що хакер Pompompurin, який підписував ті листи, напередодні написав йому в особисті повідомлення в інстаграмі.

Про причетність хакера Pompompurin також заявив портал KrebsOnSecurity. Їм на електронну пошту прийшов подібний лист, який підписав хакер.

Відомо, що Вінні Троя вже давно воює з хакерською організацією RaidForums. Зловмисники постійно ламають вебсайти та виконують незначні проникнення, звинувачуючи в цьому Троя.

Сам хакер Pompompurin заявив, що зламав пошту ФБР, щоб показати незахищеність ФБР. За його словами, він міг непомітно надсилати листи та обманом змушувати компанії передавати дані.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь