Спецпроєкти

Стартап створив павербанк для електромобілів – відео


Британський стартап створив павербанк для електромобілів у вигляді дорожньої валізи.

Про це пише gizmochina.

Що відомо про стартап?

Британський стартап ZipCharge розробив мобільний зарядний пристрій для електромобілів, який можна возити із собою. Аналогією є каністра з бензином, які тримають у звичайних авто.

Зарядний пристрій ZipCharge Go є по суті павербанком на коліщатках, який може допомогти в екстрених випадках, щоб підзарядити авто. Також розробники заявляють, що в павербанка буде свій мобільний застосунок.

Стартап придумав не лише сам запасний акумулятор, але й продумав зручність девайса. Павербанк має вигляд дорожньої валізи, має висувну ручку й колесика, щоб було комфортно ним користуватися. ZipCharge Go сумісний із будь-яким гібридом або електромобілем із розеткою типу 2.

Павербанк може зарядити авто за 30 хвилин на 32 кілометри запасного ходу. Або за годину зарядити електромобіль повністю. Розробники вважають, що цього цілком вистачить для того, щоб дістатися найближчої зарядної станції чи хоча б розетки.

ZipCharge Go буде в масовому виробництві, а перші постачання заплановані на кінець 2022 року.

Імовірно, компанія випустить дві версії павербанка для електромобілів – на 4 кВт-год і 8 кВт-год. Місяць оренди павербанка ZipCharge Go коштуватиме, можливо, близько 67 доларів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь