Спецпроєкти

Вчені підвищують розумові функції завдяки електричній стимуляції мозку


Вчені підвищують розумові функції людей завдяки стимуляції мозку. Зокрема це може допомогти в лікуванні психічних захворювань.

Про це розповідає ScienceDaily.

Деталі

Вчені дослідили, що завдяки стимуляції мозку можна впливати на роботу конкретних його функцій. Так, об’єднавши штучний інтелект із цілеспрямованою електричною стимуляцією мозку, можна безпосередньо покращити функцію, яка відповідає за когнітивний контроль.

Когнітивний контроль – це процес переходу від одного образу мислення або поведінки до іншого. Здебільшого цей процес порушується в більшості психічних захворювань.

Учені розробили алгоритм, щоб під час та після стимуляції вони могли досліджувати когнітивні зміни в мозку. Такий метод контролю дозволяв посилювати стимуляцію щоразу, коли виявлялися негативні зміни.

«Прикладом може бути людина з депресією, яка просто не може вийти із "застряглих" негативних думок. Оскільки це дуже важливо для психічного захворювання, стимуляція мозку може стати потужним новим способом лікування цих хвороб», – розповідає доктор медичних наук, автор дослідження Відж.

Наразі тривають клінічні випробування такого методу покращення функцій мозку. Вчені сподіваються, що з часом цей метод запровадять до поточної медичної практики.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь