Спецпроєкти

Президент України виступив за приєднання України до Стамбульської конвенції


Після акції «Відчинимо правду про насильство» Офіс Президента України опублікував заяву, де Володимир Зеленський виступив за приєднання України до Стамбульської конвенції.

Подробиці

У червні 2020 року Президент України підтримав електронну петицію із закликом ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

Також у заяві йдеться, що Офіс Президента закінчує роботу над проєктом закону «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами».

«Позиція Володимира Зеленського щодо необхідності приєднання України до цієї Конвенції принципова й незмінна. Після завершення відповідних процедур Глава держави буде готовий внести на розгляд парламенту вказаний законопроєкт. Тому наразі найважливішим питанням є консолідація зусиль усіх сторін навколо ратифікації Україною Стамбульської конвенції», – заявили в Офісі Президента.

Для тих, хто хоче більше дізнатися про Стамбульську конвенцію, в Україні створили сайт про неї.

Над сайтом працювали 50 організацій із коаліції «За Стамбульську конвенцію». Стамбульська конвенція створена, щоб захистити жінок, дітей і чоловіків від насильства та гендерної нерівності. Вона має запобігати насильству, захищати постраждалих та встановлювати відповідальність за вчинення насильства, зокрема домашнього.

Сайт створений для того, щоб кожен, хто цікавиться, що таке Конвенція проти насильства та як вона може покращити життя українців, могли знайти відповіді на свої запитання від офіційних джерел.

Фото

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь