Спецпроєкти

Лист у майбутнє через NFT: Дія.Бізнес, KSE та Fondy зробили прогнози на 2031 рік


21 грудня в Києві представники освіти, бізнесу, медіа та держави презентували колекцію NFT-токенів «2031».

Деталі

У колекцію NFT-токенів «2031» закладені міркування щодо можливостей і викликів підприємництва в Україні та світі в десятирічній перспективі. Організатори не виставлятимуть токени на аукціони, як це відбувається зазвичай. Технологію використали з метою зафіксувати роздуми, наміри та мрії про 2031 рік у найбільш незалежний та довговічний спосіб з усіх, які зараз існують, – запис у блокчейні.

Колекцію створили організатори освітнього проєкту для підприємців «Гра в довгу», започаткованого наприкінці 2020 року: міжнародна платіжна платформа Fondy, Київська школа економіки, Мінцифри та портал «Дія.Бізнес». Валерія Вагоровська, засновниця та керівна партнерка Fondy, у своєму листі-токені написала, що мріє, щоб через 10 років значно збільшилася частка інтелектомістких продуктів і технологій, які розроблені в Україні та щоденно покращують життя споживачам і бізнесам у всьому світі. Відстань між виробником товару або послуги та споживачем, на її думку, продовжить зменшуватися.

Професор KSE та бізнес-консультант Сергій Гвоздьов записав сміливе припущення, що новими еквівалентами цінності стануть емокоїни – одиниці емоцій. Вирощуватимуть їх на фермах, які даватимуть робочі місця мільйонам людей у світі. А на думку керівника онлайн-складової проєкту «Дія.Бізнес» Андрія Ремізова, Україна через 10 років – це країна підприємців з усього світу, де можна швидко й зручно почати свою справу онлайн, цифрова держава підтримує розвиток та інновації бізнесу, а успішні підприємці створюють добробут суспільства.

Також до створення колекції долучилися журналісти – представники медіа заклали токени з власними прогнозами та роздумами. Редакція bit.ua теж долучилася до прогнозування майбутнього. Через 10 років усі присутні на події автоматично отримають розсилку з адресою NFT-колекції та зможуть порівняти прогнози з реальністю.

На заході в хабі «Освіторія» також підбили підсумки першого року освітнього проєкту «Гра в довгу» та анонсували другий. Організатори показали відеозвіт про перший сезон, оголосили старт реєстрації для охочих взяти участь у другому сезоні та розповіли, що учасники ком’юніті «Гра в довгу» матимуть можливість додати свої прогнози в токен «2031» ще впродовж тижня. У новорічну ніч NFT-колекцію буде закрито для поповнення. Також Fondy оголосили open call для компаній: закликали бізнеси cтавати партнерами проєкту «Гра в довгу» в наступному сезоні, який розпочнеться навесні.

Диджитал-партнером заходу стала агенція 1st NFT Agencу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь