Спецпроєкти

Будівлю КМДА підсвітили веселковим прапором


У Міжнародний день прав людини Amnesty International та KyivPride підсвітили веселковим прапором будівлю КМДА.

Про це повідомили в Amnesty International.

Подробиці

Дозвіл надала київська міська рада. На думку організаторів, це говорить про готовність влади підтримувати принципи рівності та недискримінації для всіх.

«У Міжнародний день прав людини ми хочемо вкотре нагадати нашій владі, що досі не всі люди в нашій країні можуть почуватися у безпеці та жити без страху. Столиця України повинна демонструвати приклад для наслідування – тут кожному та кожній, незалежно від віку, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності має бути безпечно. Злочини на ґрунті нетерпимості повинні розслідуватися належним чином. Наша акція покликана привернути увагу до цієї масштабної проблеми, щоби покласти край систематичному залякуванню, цькуванню та насиллю», – розповів Ленні Емсон, директор ГО «КиївПрайд.

За даними ЛГБТ Центру «Наш світ», у 2020 році зафіксували 188 випадків дій на ґрунті гомофобії та трансфобії.

«Злочини на ґрунті ненависті, гомофобії й трансфобії, систематично мають місце по всій території України й, зокрема, у Києві. Однак, ні законодавча база, ні правоохоронні органи не можуть забезпечити належного захисту ЛГБТІ-людям і притягати до відповідальності винних. Саме тому у Міжнародний день прав людини важливо привернути увагу громадськості й закликати владу підтримати постраждалих від насильства та вимагати від законодавця імплементувати системні зміни. Київ, підтримавши нашу спільну боротьбу за безпечне місто для всіх, може стати прикладом для інших міст України. Ми закликаємо розпочати системні зміни на рівні міста для підвищення рівня безпеки всіх без винятку», — зазначила директорка Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь