Спецпроєкти

Hyundai створила робота-офіціанта, який ніколи не розіб’є ваші склянки – відео


Автокомпанія Hyundai створила робота-офіціанта MobED, який ніколи не розіб’є ваші склянки, бо його навчили стабілізувати положення предметів. 

Що відомо про цього робота?

Ні, він не схожий на людину. Це схоже радше на віз або скейт. MobED оснащений платформою, де можна поставити предмети, які потрібно перевезти, має чотири величеньких колеса, і все.

Має розміри 67 x 60 x 33 см і важить 50 кг. Hyundai заявляє також, що платформа є модульною і її можна збільшити для розміщення людини.

Розумний робот-візок MobED уміє стабілізувати положення предметів на ньому, підлаштовуючись під рельєф та зміну дороги. Наприклад, робот спокійно адаптується до складних міських умов, вільно регулюючи колісну базу та кути повороту.

Він досягає швидкості до 30 км/год і на одному заряді може працювати до 4 годин.

«Ми розробили платформу MobED, щоб подолати обмеження для домашніх роботів-гідів та сервісних роботів, одночасно збільшуючи зручність використання в містах завдяки значному підвищенню мобільності платформи. Ми також дивимося в майбутнє, щоб оцінити, як потенційні користувачі MobED будуть надалі розширювати свої потреби та використовувати цей тип технологій», – заявив голова лабораторії робототехніки Hyundai Дон Джін Хен.

У Hyundai розповідають, що вони розвиватимуть цього робота й далі. Наприклад, наступні версії матимуть ширшу платформу, щоб ним могли користуватися люди літнього віку або люди з інвалідністю для безпечних поїздок. Який саме це матиме вигляд, уявити складно, але перспективи дуже хороші!

Навіть зараз люди можуть використовувати цього робота так, як їм заманеться: для доставки, перевезення дитячого візка, продуктів, як скейт тощо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь