Спецпроєкти

У Фінляндії відбувається масштабна кібератака, яку не можуть зупинити


У всій Фінляндії відбувається масштабна кібератака, яку не можуть зупинити.

Про це повідомляє Bloomberg.

Що відбувається?

Наприкінці минулого тижня на мобільні телефони фінських абонентів почали приходити дивні повідомлення. Там пропонується відкрити посилання. Якщо натиснути на посилання:

  • для телефонів Android з’являється запит на встановлення програми, що містить шкідливий код;
  • на iPhone користувачів перенаправляють на вебсайт із шахрайським контентом.

Національний центр кібербезпеки Фінляндії видав громадянам серйозне попередження та назвав цю атаку гіршою за ту, що спостерігалася минулого літа. Кібератака є дуже шкідливою та незвичайною.

Згодом другому за величиною оператору Фінляндії Telia вдалося перехопити кількасот тисяч повідомлень. Проте повністю припинити атаку поки що не вдалося.

Ми розповідали про найбільші кібератаки в історії, до яких держави не були готові.

Наприкінці квітня цього року хакери зупинили один із найбільших нафтопроводів у США – Colonial Pipeline. Уже за кілька місяців вони заблокували сервери німецької місцевої адміністрації, через що було оголошено надзвичайний стан.

Австралію накрило «‎цунамі кіберзлочинності» – трохи менше ніж за рік хакери зупинили роботу місцевого телеканалу, логістичної компанії та постачальника м’яса.

Реальність така, що кількість хакерських атак зростає у всьому світі. Теоретично можна зупинити роботу будь-якої установи й органу влади, вкрасти приватні дані та гроші з рахунків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь