Спецпроєкти

По 30 осіб у кімнаті, туалети без води, зіпсована їжа: стали відомі умови роботи на заводі, де збирають iPhone


У грудні місяці стало відомо про жахливі умови роботи на індійському заводі Foxconn, де збирають iPhone.

Про це пише reuters.

Що відомо?

У середині грудня понад 250 співробітниць отруїлися у заводській їдальні на заводі Foxconn, де збирають техніку. Після цього почалися масові протести, мітингувальники перекривали траси, а поліція розганяла ці протести.

Проте після гучної реакції громадськості, на умови праці на заводі Foxconn, звернула увагу місцева влада. Завод призупинив роботу.

«Люди, які живуть у гуртожитках, завжди мали ті чи інші захворювання – алергію на шкірі, біль у грудях, харчове отруєння», – розповіла 21-річна жінка, яка залишила завод після протестів.

За її словами, раніше випадки харчового отруєння були зафіксовані в одного або двох працівників.

Більшість працівників цього заводу, це жінки 18-22 років із сільської місцевості, які заробляють 140 доларів на місяць. Стало також відомо, що у гуртожитках при заводі живе по 30 людей в одній кімнаті, туалети у них без проточної води, а їжа може бути зіпсована і з хробаками.

«Ми не робили з цього великої проблеми, тому що думали, що це буде виправлено. Але зараз погані умови праці і житла вплинули на багатьох людей», — додала колишня працівницям заводу.

Реакція Apple

Компанія Apple і представники заводу Foxconn заявили, що вони виявили, що деякі гуртожитки та їдальні, які використовуються для працівників на заводі, не відповідають необхідним стандартам.

Речник Apple заявив, що завод перевели на випробувальний термін, і Apple забезпечить дотримання своїх суворих стандартів роботи.

«Ми виявили, що деякі з віддалених гуртожитків та їдальнь, які використовуються для співробітників, не відповідають нашим вимогам, і ми працюємо з постачальником, щоб забезпечити швидке впровадження відповідних заходів».

Речник не уточнив, які вдосконалення будуть зроблені для працівників заводу або які стандарти будуть застосовуватися.

Foxconn заявила, що змінить свою місцеву команду керівництва та вживає негайних заходів для покращення об’єктів. Усі співробітники продовжуватимуть отримувати заробітну плату під час реконструкції заводу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь