Спецпроєкти

За допомогою монети або взуття: як відкрити вино без штопора


Ситуація, у яку хоч раз потрапляли всі – вино є, а відкрити нічим. На вечірці організатори забули штопор або ж у вас корпоратив, а в офісі немає штопора.

Як відкоркувати пляшку без штопора – bit.ua ділиться перевіреними способами.

Як швидко відкрити вино без штопора?

Перший і безпрограшний варіант відкрити вино без штопора – черевики. Підійдуть лофери, броги, але не черевики на каблуку й не капці. Знімаєте з пляшки етикетку, ставите її дном униз на каблук і стукаєте цією конструкцією об стіну.

Важливо не перестаратися, інакше корок вилетить. Тож майте терпіння та час – усе вдасться.

Другий спосіб. Тонкий довгий ключ, бажано з гострим кінчиком. Устромляєте його в корок трохи під кутом, коли ключ зайде на дві третини довжини – починаєте обережно відкручувати. Власне, працює це як штопор.

Як відкрити вино без штопора швидко?

За допомогою косметики. Так, вам не здалося. Тонкий блиск для губ, гігієнічна помада або туш. Прикладаєте свій б’юті-штопор до корка й тиснете на корок, поки не проштовхнете його в пляшку. Вуаля!

Аналогічний спосіб відкриття – за допомогою монетки. Прикладіть її до корка та штовхайте всередину.

Якщо ви вдома й у вас є каструля з водою – вмикайте під нею вогонь і занурюйте пляшку, тільки не варто доводити до кипіння. Просто розігріте вино виштовхне корок із пляшки. У цього способу є значний мінус, адже вино потрібно подавати температурою від 10 до 18 градусів. А у вас після такого відкриття вина без штопора буде теплий напій. Тож доведеться його охолоджувати. Але цілком можливо, що температура вина вас не цікавить.

Ще один простий і дієвий спосіб – розігріти горлечко пляшки. Можна зробити це за допомогою плойки або запальнички.

І наостанок. На полицях магазинів зараз сила-силенна столового вина за демократичну ціну та з високим прайсом, які мають пляшки із закруткою. Вони часто не поступаються смаком вину, яке закривається корком. Тож для зручності відкривання краще вибирати таке, якщо під рукою не знайдеться штопор.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь