Спецпроєкти

7 із 10 хвилин люди проводять за мобільними телефонами – дослідження


За даними компанії з моніторингу застосунків App Annie, люди проводять за мобільними телефонами 7 із 10 хвилин.

Про це йдеться у звіті App Annie.

Подробиці

За 2021 рік застосунки для смартфонів завантажили 230 мільярдів разів, а витрачено коштів на платні застосунки 170 мільярдів доларів. Найчастіше користувачі завантажують TikTok і проводять там на 90% більше часу, якщо порівняти з 2020 роком.

«Великий екран повільно вмирає, оскільки мобільні пристрої продовжують бити рекорди практично в усіх категоріях – витраченому часу, завантаженнях і доходах», – заявив виконавчий директор App Annie Теодор Кранц.

Дослідження проводили на десяти ринках світу: Індія, Туреччина, США, Японія, Мексика, Сінгапур і Канада. Найбільше часу в телефонах проводять жителі Бразилії, Індонезії та Південної Кореї – понад 5 годин на день.

Середній час використання мобільних застосунків – 4 години 48 хвилин. І за підрахунками App Annie за цей час, 7 із 10 хвилин люди проводять у телефонах.

Скільки з’явилося нових застосунків за рік?

Протягом 2021 року в мобільних магазинах вийшло понад два мільйони нових застосунків із різних категорій та ігор. 20% усіх застосунків заробляють у рік понад 100 мільйонів доларів.

На мобільні ігри користувачі витратили 116 мільярдів доларів за 2021 рік.

Найпопулярнішим застосунком для потокового відео в усьому світі став YouTube. На другому місці – стримінговий сервіс Netflix.

Вплив пандемії

Пандемія сильно змінила спосіб життя багатьох людей. У мобільних застосунках також розвинулася нова ніша – застосунки для гарного самопочуття, здоров’я, спорту, здорового харчування і доставки.

Наприклад, популярними в цій ніші стали застосунки:

  • UberEats – доставка їжі;
  • Grubhub – доставка їжі;
  • Headspace – медитація;
  • Calm – медитація.

А також різноманітні застосунки для домашнього фітнесу, бігу, йоги тощо.

Популярними стали ще такі ніші:

  • шопінг онлайн – люди провели за рік у таких застосунках понад 100 мільярдів годин у всьому світі;
  • програми для знайомств – користувачі витратили на них 4 мільярди доларів, що на 95% більше, ніж у 2018 році;
  • про Covid-19 – отримали величезне зростання завантажень, сюди входять паспорти вакцинації, відстеження інформації про вірус, запис на тестування або щеплення тощо.
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь