Спецпроєкти

У «Синевирі» підприємець створив біопарк з оленями, яких потім планує випустити в карпатські ліси


У Національному природному парку «Синевир» підприємець Юрій Тюх створив біопарк з оленями, яких потім планує випустити в карпатські ліси.

Про це розповідає Юрій Тюх у своєму фейсбуці.

Як функціонує парк?

Юрій Тюх відкрив біопарк з оленями для відновлення їхньої популяції в карпатських лісах. Заповідник розташований поруч із Центром реабілітації бурих ведмедів у селищі Синевирська Поляна на Закарпатті.

Чистокровних тварин, одних із найкращих самців і самиць, підприємець купив у Новій Зеландії, Англії, Австрії та Угорщині.

01/6

У біопарку вже є понад 100 особин оленів, і паралельно триває будівництво заповідника, зокрема мосту, який є зменшеною копією з Музею лісу і сплаву.

01/3

«БіоПарк Синевир створюється для збереження та розмноження зникаючих видів тварин (ссавців та птахів), а також зовсім зниклих представників Карпатської фауни, з подальшим випуском у дику природу, що допоможе відновити їх популяції в дикій природі», – розповів Юрій Тюх.

Також підприємець зазначає, що зараз олені перебувають поряд із біопарком та їхніми годівницями, але з початком періоду гону тварини почнуть розходитися. За словами Юрія Тюха, олені розмножуються швидко, тому популяція зростатиме стрімко.

Біопарк планують відкрити для відвідувачів навесні, коли закінчиться його будівництво.

«Купляючи квиток в БіоПарк Синевир, ви будете робити свій внесок у збереження Національної природи та тваринного світу Українських Карпат… Природа часто не в змозі відновити порушену рівновагу. Тож потрібно не тільки брати від неї, але й віддавати їй!», – заявив підприємець.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь