Спецпроєкти

Блюз еротичних думок, або коли закенселять Поплавського?


На свій 72-й день народження він цілує в груди Анну Трінчер, на запитання Дмитра Гордона про секс зі студентками розповідає анекдот із фразою «хіба з ними заснеш». Він не соромиться обговорювати подробиці свого інтимного життя і вважає – чим провокативнішими будуть відповіді, тим більше його обговорюватимуть.

Михайла Поплавського давно звинувачують у сексизмі та харасменті. Втім, його кар’єрі, зокрема й ректорській, це не заважає. Не заважають звинувачення і тим, хто влаштовує Поплавському виступи на великих фестивальних сценах або бере в нього чергове інтерв’ю.

Телебачення Торонто присвятило окреме відео діяльності Поплавського. Ішлося не про співочу чи ректорську кар’єру, а про домагання до студенток, жарти (або ні) про секс із ними та відсутність реакції з боку суспільства на ці прояви харасменту.

Деталі

У випуску команда ТТ згадувала, як сам Поплавський неодноразово натякав на те, що мав секс зі студентками. 

В інтерв’ю він не соромився жартувати на ці теми, а в автобіографічній книжці «Ректор» розповідав, як студентки мають бажання «народити від ректора» і «прямим текстом просять про це». Поплавського, за його словами, «як чоловіка це, звичайно, тішить» (із виправданням, що як ректора його шокує).

«Багаті чоловіки старими не бувають», – заявив «співочий ректор» в інтерв’ю Гордону, пояснюючи, що жінки прагматичні, а він людина щедра.

Таку ж пораду він дав у своєму ролику для TikTok, де знялися його студентки. Після звинувачень у сексизмі Поплавський заявив – він тільки радий, коли його зайвий раз згадують у медіа, адже це безплатна реклама.

@poplavskiy.m Батько поганого не порадить ? #Поплавський #Поради #Мотивація ♬ оригинальный звук – Михайло Поплавський

Чому cancel culture в цьому разі не спрацьовує?

Одна з причин – Поплавський давно став мемом. Для багатьох це людина-феномен, яка за відсутності співочих чи танцювальних талантів уже багато років випускає пісні та кліпи, деякі з них також стали меметичними. 

Навіть крінж у соцмережах «співочого ректора» теж можуть розцінювати як безневинні жарти вже не молодого чоловіка, який просто загрався в Казанову. Втім, вік Поплавського – звісно, не причина закривати очі на його відверто сексистське ставлення до жінок.

В Україні cancel culture дуже вибіркова: за одні й ті самі вчинки одних можуть закенселити, інших – продовжувати любити чи принаймні не соромитися тиснути їм руку. Тож, найімовірніше, Поплавського це не зачепить – за весь час його діяльності приводів було задосить, та «скасування» не сталося. Тож він продовжить розкручувати соцмережі за допомогою провокативного сексистського контенту та «гівів», а потім спокійно піде на пенсію.

Залишається тільки сподіватися, що ще одного «співочого ректора» в нашій країні не з’явиться.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь