Спецпроєкти

Люди в масках є привабливішими – дослідження


Вчені з Університету Кардіффа провели дослідження і з’ясували, що люди в масках є привабливішими.

Про це пише The Guardian.

Подробиці

«Пандемія змінила нашу психологію. Тепер коли ми бачимо когось у масці, ми більше не думаємо: „Ця людина хвора, треба триматися від неї якомога далі“. Це з еволюційної психології: хвороба та її ознаки можуть відігравати велику роль у виборі партнера. Раніше будь-які сигнали мали значення, але тепер ми можемо спостерігати зрушення в нашій психології, адже маски для обличчя більше не є ознакою зараження», – пояснив співавтор дослідження Майкл Льюїс.

До пандемії ставлення до маски було негативним, людину в масці сприймали як хвору та намагалися її уникати. Зараз це стало звичним.

А обличчя, закрите одноразовою хірургічною маскою, імовірно, вважається найпривабливішим.

Дослідження провели в лютому 2021 року, коли населення Великобританії звикло носити маски за певних обставин. Сорок трьох жінок попросили оцінити за шкалою від 1 до 10 привабливість чоловічих облич без маски, з тканинною маскою, медичною або прикритих книжкою.

Учасники сказали, що ті, хто носить тканинні маски, були значно привабливішими, ніж ті, хто не мав масок або чиї обличчя частково закриті книжкою. У топ привабливості вибилася медична маска.

Дослідник Майкл Льюїс додав, що, можливо, маски роблять людей привабливішими, оскільки вони спрямовують увагу на очі.

Водночас інші дослідження показали, що прикриття лівої або правої половини обличчя також робить людей привабливішими частково тому, що мозок заповнює відсутню частину й домальовує те, чого немає.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь