Спецпроєкти

Під Верховною Радою відбувається мітинг ФОПів та IT-фахівців проти РРО та обмежень із працевлаштування


Під Верховною Радою в Києві відбувається мітинг ФОПів та IT-фахівців проти РРО та обмежень із працевлаштування.

Подробиці

За інформацією організаторів, на мітинг зібралися люди з різних куточків України: Полтава, Херсон, Вінниця, Житомир, Миколаїв, Харків.

Мітингувальники вимагають відтермінування запровадження РРО, яке передбачає законопроєкт 5866-1. Також вони проти обмежень працевлаштування ФОПів. Мітингувальники скандують «Банду геть!», «Голосуй 5966, або йди геть».

Через мітинг рух вулицею Грушевського перекрито. Поліція не пропускає нікого до Маріїнського парку. Кореспондент bit.ua заявляє, що до мітингувальників підібратися складно. Все перекрито, а протестувальники розділені на групки.

Тарас Розкішний, голова Гільдії IT Фахівців України, завив кореспонденту bit.ua:

«Ми приєдналися сьогодні до мітингу після заяви Гетманцева щодо ФОПів третьої групи. Адже абсолютна більшість IT Фахівців України працюють як ФОПи 3-групи. Ініціатива Гетьманцева є вкрай нищивною для всієї IT-індустрії. Проте водночас ми не відділяємо себе від фізичних підприємців, незалежно від того, чим вони займаються». 

Тарас Розкішний також додає, що відправною точкою мітингу стала заява голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, що ФОПам 3-групи хочуть обмежити можливість співпрацювати з юрособами.

Головне фото: Гільдія IT Фахівців

Інші фото: bit.ua

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь