Спецпроєкти

Суд відхилив позов «хлопчика» з обкладинки альбому Nirvana. Він скаржився на дитяче порно


Суд у Каліфорнії відхилив позов тридцятирічного Спенсера Елдена, фотографія якого у віці 4 місяців була розміщена на обкладинці культового альбому Nevermind гурту Nirvana.

Про це повідомляє музичне видання Spin.

Що сталося

У грудні 2021 року адвокати музикантів гурту Nirvana попросили суд відхилити позов, вказавши на те, що у справі «хлопчика» з обкладинки Спенсера Елдена термін давності минув понад десять років тому. Адвокати вважають, що твердження Елдена про те, що зображення є сексуальним насильством над дітьми, є надуманими.

«Коротке вивчення фотографії або поведінки самого Елдена (не кажучи вже про те, що фотографія є в будинках мільйонів американців, які, за теорією Елдена, винні в злочинному зберіганні дитячої порнографії) робить це очевидним», – пояснюють адвокати.

Утім, сам чоловік, якому наразі вже 30 років, каже, що відомий знімок викликав у нього «екстремальний і постійний емоційний стрес», а також призвів до втрати заробітної плати та «насолоди від життя».
Спенсер Елден вимагав від кожного зі щонайменше дванадцяти відповідачів, зокрема правонаступників Курта Кобейна, учасників гурту Кріста Новоселіча, Дейва Грола та лейблу Geffen Records, по 150 тис. доларів за нібито навмисне комерційне використання фотографії Елдена в оголеному вигляді.

Зазначимо, раніше адвокати з’ясували, що Елден неодноразово відтворював цю фотографію за гонорар, у нього було татуювання на грудях із назвою альбому, він з’являвся на ток-шоу в костюмі, що імітував оголене тіло, та чоловік продає обкладинки альбому з автографом на eBay.

Наразі суддя Фернандо М. Ольгуїн закрив справу з дозволом на внесення виправлень. Це означає, що команда адвокатів Елдена має час до 13 січня, щоб повторно подати позов із відповідними змінами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь