Спецпроєкти

Українські компанії відмовилися від мерчу заради екології


Благодійний магазин Ласка разом з креативною агенцією Bickerstaff.356 запустили благодійний проєкт, який закликає компанії відмовитися від мерчу заради екології.

Що не так з виробництвом корпоративного мерчу?

У магазині Ласка пояснюють, що не лише компанії з виробництва одягу шкодять екології через виробництво одягу, чисельність якого перевищує попит. Тому щороку десятки тон одягу опиняється на звалищах або спалюється виробниками.

Проте існує ще одна проблема — виробництво мерчу. Майже кожна компанія або бренд, або публічна людина створюють свій власний мерч.

«Ну, ви знаєте цей тип одягу: світшоти і футболки з логотипами вашою коханої роботи, або ще гірше – не коханої, які щороку ви отримуєте новесенькими для підтримки корпоративного духу і майже одразу починаєте в них спати, прибирати та їздити до бабці на дачу. Вся ця величезна купа речей, які особливо нікому не потрібні народжуються вже старими і складають велику частину текстильної промисловості світу», — розповідають у магазині Ласка.

Тому благодійний магазин Ласка разом з креативною агенцією Bickerstaff.356 створили проєкт Laska Upcycle Merch. Це мерч для брендів і компаній з одягу, який вже було вироблено і який вже прожив своє життя перш ніж стати частиною чиєїсь корпоративної культури.

Будь-яка компанія може долучитися до проєкту. Для цього потрібно звернутися в Ласку, замовити власну партію мерча і тоді Ласка разом з Printostan нанесуть логотипи бренду фарбою на водній основі (яка найбільш безпечна для довкілля) на худі, світшоти і футболки, які готові пожити ще одне життя.

«В чому клас? Клас в тому, що бренди отримують унікальний одяг зі своїм логотипом, по дорозі вберігаючи планету від зайвого виробництва і роблячи добрі справи разом з Ласкою», — розповідають автори проєкту.

До проєкта вже долучилися 20 компаній: Adje ProdBuro, KAMA, Планета Кіно, Comfy, 2332, IAMIDEA, Косатка, NO STARS, ESSE HOUSE, LIMELITE, Chicco, Sheriff, AJAX, Veganistan Brat, Jacuzzi, Burger farm, Banda, illuminator, LT15, Twiga та Bickerstaff.734.

Більше про проєкт та замовлення мерчу можна дізнатися за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь