Спецпроєкти

Український супутник «Січ-2-30» вийшов на зв’язок із центром управління


Український супутник «Січ-2-30» вийшов на зв’язок із Національним центром управління та випробувань космічних засобів поблизу м. Дунаївці на Хмельниччині.

Про це повідомив президент України.

Подробиці

13 січня на базі міста Канаверал, що у Флориді (США), на ракеті-носії Falcon 9 відбувся запуск українського супутника «Січ-2-30». Місія називається Transporter-3.

О 18:50 супутник вийшов на орбіту Землі і від’єднався від ракети-носія. У космосі супутник слідкуватиме за використанням земельних, лісових і водних ресурсів. Також розробники заявляють, що «Січ-2-30» зможе надавати дані про переміщення військової техніки та кораблів.

Національний центр управління та випробувань космічних засобів на Хмельниччині встановив стійкий зв’язок із супутником. А бортові системи працюють справно і в штатному режимі.

«Дані, отримані завдяки «Січ-2-30», допомагатимуть у роботі українським аграріям, картографам, а також у сферах лісового та водного господарства, безпеки й оборони, моніторингу надзвичайних ситуацій і стихійних лих. Крім того, наш супутник буде інтегрований у програму Європейського Союзу зі спостереження за Землею Copernicus», — заявив президент України.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь