Спецпроєкти

На сайти державних банків і Міністерства оборони України проводиться кібератака


На сайти «Приватбанку», «‎Ощадбанку», Міністерства оборони України проводиться масова DdоS-атака. 

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.‎‎

Користувачі державних банків повідомляють про проблеми з платежами та загалом з роботою додатків та веб-сервісів. Деяким користувачам зовсім не вдається скористатися банківськими сервісами, отримати доступ до балансу на рахунках. 

«У Приваті запевняють: жодної загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується винятково додатку Приват24. Решта фінансових операцій виконуються у нормальному режимі», – говориться у повідомленні. 

«Всі системи банку захищені та працюють в штатному режимі. Наразі спостерігається лише уповільнення входу до системи Ощад24/7 через додаткове навантаження на канали зв’язку. Ми разом працюємо над тим, щоб відновити штатну швидкість роботи системи», – повідомляють в «‎Ощадбанку».

Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ. У пресслужбах відомств кажуть, що наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення функціонування веб-порталів.

Нагадаємо, це не перша кібератака на українські сайти та об’єкти інфраструктури. 14 лютого 2022 року атакували сайти державних органів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь