Спецпроєкти

IT-компанії Sigma, EPAM, NIX, SoftServe, Altexsoft створили «Об’єднання резидентів Дія.City»: навіщо це потрібно?


Українські IT-компанії Sigma, EPAM, NIX, SoftServe, Altexsoft створили «Об’єднання резидентів» всередині податкового і правового режиму «Дія.City».

Про це повідомляє DOU.

Що відомо?

«Завдяки нашій активній залученості в законі було враховано більшість зауважень від IT-індустрії. Наразі триває активна розробка підзаконних актів. Простір запущений, і ми прагнемо зберегти консолідацію у період змін. А також продовжити працювати разом із компаніями та командою Мінцифри, з якою ми збудували дуже ефективну взаємодію. Важливо враховувати як інтереси компаній-резидентів, так і ІТ-фахівців», – заявив один з авторів ініціативи, Founder Sigma Software Валерій Красовський.

Об’єднання резидентів Дія.City створене з метою захистити інтереси резидентів та IT-фахівців і розвивати простір наступні 25 років. А також підтримувати діалог між учасниками режиму, владою, міжнародними та національними партнерами.

На законодавчому рівні закріплене право на самоврядування. Тому Об’єднання резидентів є законним та не порушує жодних правил.

Принципи Об’єднання:

  • прозорість;
  • демократичність;
  • інклюзивність.

«Наша філософія при формуванні ком’юніті: забезпечити максимальну різноманітність та інклюзивність організації, щоб інтереси продуктового, сервісного, освітнього Tech-бізнесу та інвесторів були максимально враховані», – йдеться на сайті Об’єднання резидентів.

Також в Об’єднанні резидентів заявляють, що за квотними принципами сформована Наглядова Рада, яка дозволить компаніям-резидентам усіх типів та розмірів долучитися до управління та розвитку організації.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь