Спецпроєкти

Спільні прямі ефіри, продаж товарів через відео та метавсесвіт: YouTube поділився планами на рік


YouTube планує впровадити низку оновлень у 2022 році. Зміни зможуть відчути на собі як творці контенту, так і користувачі та партнери компанії. 

Про це йдеться в офіційному блозі ютубу. 

Нові функції для творців

Автори відео зможуть проводити спільні прямі ефіри й розширити свою аудиторію. Їхні спільноти водночас матимуть можливість взаємодіяти та налагоджувати зв’язки.

Також триває робота над новими способами монетизації контенту, зокрема оновиться Суперчат, який дозволяє спілкуватися із шанувальниками під час стримів та отримувати донати. Найпалкіші шанувальники зможуть придбати членство на каналі прямо під час прямої трансляції. 

Крім того, у YouTube Shorts з’являться нові відеоефекти, інструменти для редагування тощо. На окремі коментарі можна буде відповісти, створивши маленьке відео. 

Нові можливості для глядачів 

Користувачі зможуть сортувати коментарі, які мають прив’язку до певного моменту часу в ролику.

Заплановано, що глядачі використовуватимуть свої смартфони під час перегляду ютуб-відео на телевізорі для легшої навігації та інтерактивності. 

Також компанія продовжить працювати над безпекою контенту для дітей та підлітків. Зокрема функція батьківського контролю (так звані контрольовані облікові записи) у 2022 році пошириться на музичний контент та YouTube Assistant. 

Окрім того, компанія почне реалізовувати власний метасвіт через ігри. Деталі поки не повідомляють.

Нові можливості для партнерів  

YouTube збирається пропонувати своїм партнерам – великим брендам, рекламодавцям, музичним та ігровим видавцям тощо – продавати свої товари в реальному часі. Тобто потенційний клієнт зможе щось придбати прямо з відео. Для цього треба буде натиснути на значок кошика в лівому нижньому кутку екрана, переглянути каталог та вибрати необхідне.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь