Спецпроєкти

У США затримали реперку, яка разом із чоловіком намагалася відмити 4,5 мільярда доларів у криптовалюті


Міністерство юстиції США заарештувало реперку, що називає себе «Крокодил із Волл-стріт», та її чоловіка за спробу відмити вкрадену криптовалюту еквівалентом у 4,5 млрд доларів. У них вже конфіскували 3,6 мільярда доларів у біткоїнах. 

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду США. 

Подробиці

Криптовалюта була вкрадена у 2016 році під час злому криптовалютної біржі Bitfinex. Злочинців, які відмивали величезні суми, викрили лише через 5 років.  

Іллю Ліхтенштейна та його дружину, реперку Гізер Морган, затримали вчора, 8 лютого, у Нью-Йорку. Їх звинувачують у змові з метою відмивання грошей, що передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років в’язниці, і змові з метою обману США, що передбачає максимальне покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Як працювала схема відмивання коштів

Згідно із судовими документами, Ліхтенштейн і Морган нібито змовилися відмити доходи від 119 754 біткоїнів, які вкрав хакер із платформи Bitfinex. Ліхтенштейн ініціював понад 2000 несанкціонованих транзакцій. Ці транзакції відправляли вкрадений біткоїн на цифровий гаманець.

За останні п’ять років близько 25 000 вкрадених біткоїнів були переведені з гаманця Ліхтенштейна через складний процес відмивання грошей. У результаті частина вкрадених коштів була внесена на фінансові рахунки, контрольовані Ліхтенштейном і Морган. Решта вкраденої криптовалюти, що складається з більш ніж 94 000 біткоїнів, залишилася в гаманці, який використовувався для отримання та зберігання незаконних доходів від злому.

«Сьогоднішні арешти показують, що криптовалюта не є безпечним притулком для злочинців», прокоментувала ситуацію  заступниця генерального прокурора Ліза Монако. Вона додала, що поліція та її департамент вкотре показали, як вони можуть і будуть стежити за грошима, незалежно від того, у якій формі вони є.

 

Читайте також: Раніше Bitcoin допомагав наркоторговцям, а тепер ФБР: історія боротьби уряду з Darknet

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь