Спецпроєкти

Reface, Roosh та інші: понад 50 компаній подали заявки на вступ до «Дія.City»


Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що вже понад 50 компаній подали заявки на вступ до «Дія.City».

Які компанії увійшли до «Дія.City»?

Спеціальний правовий і податковий простір «Дія.Сity» офіційно стартував на Diia Summit 8 лютого. Тоді про свій вступ заявили компанії:

  • українська ІТ-компанія «SoftServe»;
  • ІТ-компанія «Revolut».

Наприклад, «Revolut» є однією зі світових продуктових компаній, вартість якої понад 30–40 млрд доларів. В Україну вони заходять із фінансовим продуктом і відкривають R&D.

За словами Михайла Федорова, станом на 11 лютого на вступ до «Дія.City» подали понад 50 компаній. Серед перших є:

  • Reface;
  • Roosh;
  • UST.

«Першими подали компанії Reface та Roosh. На Дія Саміті про свій намір стати резидентами заявили три компанії. Revolut – одна зі світових продуктових компаній, яка коштує понад $30–40 млрд. Вони відкривають R&D і заходять із фінансовим продуктом в Україну. UST – американська компанія, де працює 30 тисяч людей – тепер буде розвиватися в Україні й створювати багато нових робочих місць вже цього року. І SoftServe – одна з найбільших українських ІТ-компаній»‎, – розповів Михайло Федоров.

Про решту претендентів, які подали заявку, у Мінцифрі обіцяють розповісти менше ніж за 10 днів. Зараз всі заявки обробляються.

Також 12 лютого стало відомо, що компанія розробників Fintech Band, куди входить monobank, подала заявку на вступ до «Дія.City».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь