Спецпроєкти

Президент України доручив ВР розробити законопроєкт, який може передбачати відмову від призову до армії


Президент України видав указ про зміцнення обороноздатності, яким доручив ВР розробити законопроєкт, що може передбачати відмову від призову до армії.

Про це йдеться на сайті Президента України.

Що передбачає цей указ?

Під час виступу у Верховній Раді 1 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ, який набуває чинності з моменту оприлюднення.

Указ передбачає підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкти:

  • внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», який передбачає поступове підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України до рівня, визначеного указом від 30 грудня 2021 року;
  • підвищити обороноздатність України й поетапно збільшити чисельність Збройних сил із 2022 до 2025 року на 100 тисяч осіб;
  • запровадити модель інтенсивної військової підготовки, що може стати альтернативою проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року.

Також указ містить вимогу Міністерству оборони України, що передбачає запровадження концепції поетапного переходу до формування ЗСУ «на професійній основі». Це вплине на:

  • збільшення термінів дії контрактів;
  • професійну підготовку військових для довготермінових контрактів;
  • збільшення грошового забезпечення до рівня не менше від трикратного розміру мінімальної заробітної плати.

А також пришвидшити забезпечення військових житлом, передбачивши накопичувальну систему для отримання власного житла. І створити прозору систему кар’єрного росту, побудовану на рейтинговій оцінці.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь