Спецпроєкти

Секретний проєкт та технологічна революція: на які оновлення чекати українцям від Мінцифри


«Для українців Федоров — це сервіс “Дія”»:  Міністр цифрової трансформації розповів виданню «Бабель», на які оновлення незабаром чекати від сервісу «Дія» та про кроки спрямовані на відбудову країни вони з командою роблять прямо зараз.  

Ми зібрали важливі поінти з інтерв’ю: 

  • Нова мета, що насправді була актуальна й до війни ― оцифрування 100% держпослуг. За підрахунками Федорова, це мінус 50—70 тисяч чиновників і мінус 4—5 міністерств.
  • Новинки на платформі «Дія.Цифрова освіта»: Незабаром за допомогою освітніх серіалів і онлайн-уроків можна буде проходити різні курси, отримувати сертифікат і одразу подаватися на вакансії у своєму регіоні. На платформі, а згодом і в застосунку будуть курси англійською мовою, також додадуть тест на рівень її знання. 
  • В Мінцифри займаються секретним проєктом ― планують запустити наступного року та запровадити в Україні англійську як повноцінну другу мову, але не державну, а для бізнес-спілкування. 
  • Про здобутки платформи UNITED24: уже зібрали понад 400 мільйонів гривень. Мінцифри запропонувало на ці кошти відремонтувати багатоповерхівки. Наразі для проєкту відібрали 15—20 будинків – тобто приблизно 4 тисячі людей зможуть повернутися до своїх домівок. «Ідея UNITED24 – розподіляти гроші на першочергові потреби, зокрема на “Армію дронів”», ― каже Федоров.
  • Серед планів: «Започаткувати  IT-систему, яка фіксуватиме, що боєць такий-то пройшов навчання тут, виконує те-то і ось його результати з дроном. Тоді ми будемо розуміти, яка школа на якому рівні навчає. Щоб побудувати базу даних та ефективно приймати управлінські рішення, кому допомагати, а кому ні», – каже Федоров.
  • Також зараз у міністерстві працюють над іпотекою через «Дію», для військових, а потім для медиків, після цього – для вчителів. З таким алгоритмом дій: заходите у додаток та натискаєте «отримати іпотеку» , після чого формується заявка в банк. «Після того вони вам надсилають відповідь про умови та відсотки. І немає дзвінків, принижень, запитань про те, скільки ви заробляєте. Думаю, запустимо наприкінці жовтня, і для нас це буде технологічна революція», ― наголосив міністр. 
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь