Спецпроєкти

Київ отримав престижну нагороду World Smart City Award Special Recognition за застосунок «Київ Цифровий»


Київ отримав престижну нагороду World Smart City Award Special Recognition за міський застосунок «Київ Цифровий». Нагородження відбулося на конгресі Smart City Expo в Барселоні. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

Подробиці

«Київ отримав нагороду World Smart City Award Special Recognition за міський застосунок «Київ Цифровий». Нагородження відбулося на конгресі Smart City Expo в Барселоні. Це – найбільша щорічна світова подія, де обговорюють досвід і досягнення в створенні «розумних» міст та відзначають найкращі інноваційні міста і проєкти», – розповів деталі Кличко.

Київ отримав визнання за свої здобутки в розвитку системи «розумного» муніципального управління.

Мер столиці пояснив, що не зміг отримати премію особисто, але вже незабаром нагорода прибуде до Києва.

Цьогоріч World Smart City Awards отримала заявки з понад 60 країн світу. Фіналістами у номінації City Award також стали Сеул, Торонто, Сідней, Богота і Курітіба.

Раніше ми розповідали, що за допомогою застосунку «Київ Цифровий» містяни зможуть дізнаватися про погіршення повітря у столиці. Для цього потрібно просто дозволити сповіщення в налаштуваннях. Повідомлення надходитимуть, якщо індекс якості повітря у всьому місті становитиме 75 і вище – тобто відповідатиме значенню «високий рівень забрудненості».

Також ми повідомляли, що Київ приєднався до Пакту вільних міст. Це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь